Hofkerk en museum geopend tijdens Monumentendagen

Morgen en overmorgen zijn in Goor alleen de Hofkerk em het Goors Historisch Museum geopend in het kader van de Open Monumentendagen in Goor. Onder de titel ‘Ontmoeten en meedoen’ is in en bij de Hofkerk iedereen uitgenodigd. Er is speciale aandacht voor het thema ‘Groene kerk’ in het kader van duurzaamheid. Op het Kerkplein staat ook een olijfboom, die hoop en verwachting symboliseert. Hij staat dit jaar vooral in het teken van de klimaatcrisis en het streven naar duurzaamheid. Iedereen is uitgenodigd zijn of haar gedachten, zorgen, wensen, ideeën en hoop aan deze olijfboom te bevestigen.

De organisten verzorgen kleine concerten en voor de kinderen is er een fotospeurtocht om de kerk te ontdekken. Ook is er gelegenheid om de toren te beklimmen. Voor de kinderen is er een springkussen. Verder is er een mini-rommelmarkt met vooral kleingoed, zoals speelgoed, boeken en cd’s.

Komende zondag, 12 september, is er om 10.00 uur een laagdrempelige kerkdienst met als thema: Geloven in (een duurzame) toekomst. Voorganger is ds. Wim de Jong.
In het Goors Historisch Museum zijn diverse exposities. In de andere kernen in de Hof zijn nog eens 21 monumenten opensgesteld komend weekeinde. Meer informatie via www.hofmarketing.nl.