Hofkerk en museum geopend tijdens Monumentendagen

Morgen en overmorgen zijn in Goor alleen de Hofkerk em het Goors Historisch Museum geopend in het kader van de Open Monumentendagen in Goor. Onder de titel ‘Ontmoeten en meedoen’ is in en bij de Hofkerk iedereen uitgenodigd. Er is speciale aandacht voor het thema ‘Groene kerk’ in het kader van duurzaamheid. Op het Kerkplein staat ook een olijfboom, die hoop en verwachting symboliseert. Hij staat dit jaar vooral in het teken van de klimaatcrisis en het streven naar duurzaamheid. Iedereen is uitgenodigd zijn of haar gedachten, zorgen, wensen, ideeën en hoop aan deze olijfboom te bevestigen.

De organisten verzorgen kleine concerten en voor de kinderen is er een fotospeurtocht om de kerk te ontdekken. Ook is er gelegenheid om de toren te beklimmen. Voor de kinderen is er een springkussen. Verder is er een mini-rommelmarkt met vooral kleingoed, zoals speelgoed, boeken en cd’s.

Komende zondag, 12 september, is er om 10.00 uur een laagdrempelige kerkdienst met als thema: Geloven in (een duurzame) toekomst. Voorganger is ds. Wim de Jong.
In het Goors Historisch Museum zijn diverse exposities. In de andere kernen in de Hof zijn nog eens 21 monumenten opensgesteld komend weekeinde. Meer informatie via www.hofmarketing.nl.

Gerelateerde berichten

  • Open Monumentendagen gaan door6 september 2020 Open Monumentendagen gaan door De Open Monumentendagen gaan dit jaar in Goor en de overige kernen van de Hof van Twente, ondanks het Corona-virus, wel door. Volgend weekeinde (12 en 13 september) zijn er bezichtigingen […]
  • Dwarsfluitiste Mi Ying Chen in de Hofkerk10 maart 2022 Dwarsfluitiste Mi Ying Chen in de Hofkerk De dwarsfluitiste Mi Ying Chen (foto), bekend van de cinema opera Enschede, zal op komende zondag, 13 maart, haar muzikale medewerking verlenen aan de kerkdienst in de Hofkerk. Samen met […]
  • Ook dit jaar weer Top 2000-café in de Hofkerk10 december 2019 Ook dit jaar weer Top 2000-café in de Hofkerk In navolging van de populaire muzieklijst van NPO Radio 2 aan het einde van het jaar is er ook dit jaar weer een zogenoemde Top 2000-dienst in de Hofkerk. Tijdens de dienst wordt het […]
  • Cursus Bijbelse verhalen in Hofkerk26 september 2019 Cursus Bijbelse verhalen in Hofkerk In het najaar organiseert de Protestantse Gemeente Goor een cursus Bijbelse verhalen onder de titel “7+ 1 Ontmoetingen met God”. Iedereen kent de bijbel, maar waar gaan die verhalen in de […]
  • Exposities in Hofkerk en historisch museum3 maart 2019 Exposities in Hofkerk en historisch museum Twee exposities worden binnenkort geopend in Goor. Allereerst start in aanloop naar Pasen op 8 maart een tentoonstelling van werken van 14 kunstenaars in de Hofkerk die de lijdensweg van […]