Hof van Twente scoort goed op Nederlandse vaccinatiekaart

In de gemeente Hof van Twente zal uiteindelijk zo’n 90% van de bevolking volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die door RTL Nieuws zijn weergegeven op een kaart waarin van elke gemeente de vaccinatiegraad te bekijken is. In de Hof is op dit moment 75% van de 12-plussers volledig gevaccineerd. 87% heeft de eerste prik gehad. Van de 18-plussers heeft nu 77% twee vaccinaties gehad en heeft 89% de eerste prik gehaald. In de leeftijdscategorie 12 tot en met 17 jaar is 45% geheel gevaccineerd en heeft 64% de eerste prik opgehaald. In de regio blijven de gemeenten Rijssen-Holten, Hengelo, Almelo, Enschede en Twenterand achter als het gaat om de vaccinatiegraad. Landelijk is Schiermonnikoog koploper met een vaccinatiegraad van 99%.

Gerelateerde berichten

  • Bewoners Goorse verpleeghuizen gevaccineerd29 januari 2021 Bewoners Goorse verpleeghuizen gevaccineerd In Goor hebben de eerste bewoners van de diverse verpleeghuizen de eerste prik gekregen met daarin het vaccin tegen het Corona-virus. In Huize Herfstzon werd de Goorse mevrouw Holthuis […]
  • Biertent Rellie heeft eigen Corona-vaccin24 december 2020 Biertent Rellie heeft eigen Corona-vaccin Goorse Biertent Rellie heeft een eigen Corona-vaccin ontwikkeld om de rondgang van het keurkorps tijdens het komende Schoolfeest veilig te stellen. Volgens een schrijven aan deze site is […]
  • Honderden Goorse 60+ers gevaccineerd tegen Corona10 april 2021 Honderden Goorse 60+ers gevaccineerd tegen Corona In het Goorse gemeentehuis zijn vandaag enkele honderden prikken gezet in de armen van, veelal Goorse, 60+ers. De Goorse huisartsen hebben een grote hoeveelheid van het Astra […]
  • Gemeente stelt hal stadhuis beschikbaar voor vaccinatie9 augustus 2020 Gemeente stelt hal stadhuis beschikbaar voor vaccinatie De gemeente Hof van Twente gaat in Goor ruimtes beschikbaar stellen voor het geven van de griepprik, dit najaar. In verband met de geldende Coronaregels (anderhalve meter afstand) heeft […]
  • Nu vier Corona-doden in de Hof2 mei 2020 Nu vier Corona-doden in de Hof Er zijn tot op heden vier inwoners in de gemeente Hof van Twente overleden aan de gevolgen van het Corona-virus. Dit blijkt uit cijfers van het RIVM die zijn gepubliceerd door RTL Nieuws. […]