Groene loper krijgt subsidie voor eetbaar groen

De Groene Loper Hof van Twente is één van de tien organisaties die subsidie heeft gekregen om te komen tot meer eetbaar groen. De Provincie Overijssel heeft daarvoor in totaal 50.000 euro beschikbaar gesteld. De actie ‘Mmmmm… natuur om op te (vr)eten’ is daarvoor opgetuigd. In het najaar gaan buurtbewoners samen allerlei eetbare planten, struiken en bomen aanplanten. Eetbaar voor dieren en in sommige gevallen ook voor mensen.

“We hebben in de afgelopen periode al verschillende ideeën binnen gekregen van actieve groene buurtbewoners” vertelt Ina van de Riet. “Zij organiseren ieder een eigen actie en ontvangen gratis struiken in november. Dat moet uiteindelijk leiden tot voedselbosjes, fruitstruiken in speeltuinen of een strook eetbare struiken. Ook wordt gedacht aan een fietstocht langs rustpunten met eetbaar groen. Er wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van beplanting die van oorsprong in Overijssel voorkomt. Daar maken we de insecten en andere dieren ook het meest blij mee.” Wie meer informatie wil kan mailen met info@nullgroeneloperhofvantwente.nl.

Gerelateerde berichten

  • Drie Goorse projecten met (eetbaar) groen gerealiseerd6 oktober 2021 Drie Goorse projecten met (eetbaar) groen gerealiseerd Onder aanvoering van De Groene Loper zijn in Goor drie buurtprojecten gerealiseerd waar zogenoemde eetbare struiken in zijn verwerkt. In de Frans Halsstraat en Rembrandstraat is een […]
  • 13 boompjes aangeboden ter adoptie14 mei 2021 13 boompjes aangeboden ter adoptie De Groene Loper Hof van Twente zoekt mensen die graan een een boompje willen adopteren en ook definitief planten op de dag van de biodiversiteit (zaterdag 22 mei). Het gaat om dertien […]
  • Nationale Zaaidag met inzaaien buurtboomgaard en begraafplaats22 april 2021 Nationale Zaaidag met inzaaien buurtboomgaard en begraafplaats Het is vandaag Nationale Zaaidag en in dat kader heeft de Groene Loper Hof van Twente diverse activiteiten georganiseerd. In de Reggetuin bij de Stadslandbouw wordt een in aanleg zijnde […]
  • Groene post voor boom- en bloemstraatbewoners…23 mei 2018 Groene post voor boom- en bloemstraatbewoners… Bijzondere post vandaag voor alle bewoners van een straat met een naam van een boom of een bloem zoals in Goor de Rozenstraat, Anjerstraat, Gondalaan, Magnoliaplein, Berkenstraatn en […]
  • Groene loper zoekt lentefotografen10 april 2018 Groene loper zoekt lentefotografen De Groene Loper Hof van Twente is op zoek naar fotografen die fraaie lentefoto's willen maken voor de nieuwe website. Deze wordt vandaag online gezet. De organisatie die zoveel mogelijk […]