Constantijnschool in Twentse textielrace

De Goorse Prins Constantijnschool is één van de tien Twentse scholen die in de komende maand meedoet met de tweede editie van Textiel Race Twente plaats. De leerlingen leren dan alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Na een gastles nemen de scholen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. De school die het meeste inzamelt wint een geheel verzorgde schoolreis.

Inwoners die in de buurt van de scholen wonen kunnen tussen 13 september en 15 oktober gemakkelijk en gratis het textiel thuis laten ophalen. Dit kan door uw textiel online aan te bieden op de website www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, oude gordijnen of een oude handdoek. Als dank voor het online aanmelden van het textiel ontvangen deelnemers kortingscodes voor verschillende duurzame merken.

De Textiel Race is een onderdeel van het project Circulair Textiel Twente, dat valt onder de Regio Deal Twente. Dit wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie vanuit het Rijk, Provincie Overijssel en de Agenda voor Twente.

Gerelateerde berichten

  • Basisscholen in Goor gewoon open op één na7 februari 2021 Basisscholen in Goor gewoon open op één na Door de extreme winterse omstandigheden hebben diverse scholen in het land besloten om morgen (maandag) de deuren nog gesloten te houden. In Goor gaan echter de meeste scholen 'gewoon' […]
  • Gebruikt frituurvet kan nu ook naar Kiekeboe13 januari 2022 Gebruikt frituurvet kan nu ook naar Kiekeboe Kringloopwinkel Kiekeboe is begonnen met het inzamelen van gebruikte frituurvetten en -oliën in samenwerking met Green Oil Recycling. Door het inleveren van gebruikt frituurvet bij […]
  • Fancy Fair Constantijnschool levert ruim 2 mille op4 oktober 2021 Fancy Fair Constantijnschool levert ruim 2 mille op De Fancy Fair ten behoeve van het nieuwe groene schoolplein van de Prins Constantijn Constantijnschool was een groot succes. Er waren afgelopen vrijdag verschillende kraampjes met eigen […]
  • Gezelligheid tijdens Burendag in Goor25 september 2021 Gezelligheid tijdens Burendag in Goor Gezelligheid troef op diverse plekken in Goor tijdens de jaarlijkse Burendag. Door Corona was dat vorig jaar niet mogelijk en diverse buurtbewoners gaven aan dat het weer fijn is om […]
  • Judo op de Constantijnschool6 september 2021 Judo op de Constantijnschool Het is weer eens wat anders dan Apekooi, schoolvoetbal en trefbal. Op de Goorse Prins Constantijnschool is begonnen met Schooljudo. Alle kinderen, van groep 1 tot en met 8 doen daaraan […]