Heitink in ‘dying seconds’ met Oranje langs Duitsland

In een zinderende kruisfinale op het EJK waterpolo op Malta heeft de Goorse waterpoloër Kenai Heitink met jong oranje vanochtend met 10-9 gewonnen van Duitsland. De laatste en winnende treffer viel enkele seconden voor het einde. Heitink speelde het hele duel en maakte ook één doelpunt. Na een 0-1 achterstand werd de eerst periode besloten met een 3-1 voorsprong. In het tweede en derde part ging het gelijk op en voor de slotperiode was het 6-6. In laatste kwart ging het wederom gelijk op en was het vlak voor tijd 9-9. Een afstandsschot van Marnix Snel verraste de Duitse goalie 4 seconden voor tijd: 10-9 en einde wedstrijd. Jong Oranje zit nu bij laatste acht op het Europees Kampioenschap voor spelers onder 17 jaar en speelt morgen in de kwartifinale tegen waterpolo-grootmacht Servië.

Gerelateerde berichten

  • Heitink wint weer van Italië en wordt 7e op EJK19 september 2021 Heitink wint weer van Italië en wordt 7e op EJK De Goorse topwaterpoloër Kenai Heitink heeft de laatste wedstrijd op het Europees Kampioenschap voor spelers onder 17 jaar met 11-9 gewonnen van Italië. Daardoor is hij met Oranje zevende […]
  • Heitink verliest van Kroatië en speelt nu om plek zeven17 september 2021 Heitink verliest van Kroatië en speelt nu om plek zeven De Goorse waterpoloër Kenai Heitink verloor vandaag op het EJK op Malta van Kroatië met 7-10 en speelt nu de afsluitende wedstrijd op het Europees Kampioenschap tegen Italië. In de zesde […]
  • Heitink uitgeschakeld voor Europese titel na nipte nederlaag tegen Servië16 september 2021 Heitink uitgeschakeld voor Europese titel na nipte nederlaag tegen Servië De Goorse topwaterpoloër Kenai Heitink (foto) is er net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op het Europees Kampioenschap waterpolo voor spelers onder 17 jaar op Malta. […]
  • Heitink naar kruisfinales op EJK waterpolo14 september 2021 Heitink naar kruisfinales op EJK waterpolo Kenai Heitink heeft zich vandaag met het Nederlands waterpoloteam onder 17 jaar, verzekerd van een plek in de kruisfinales op het Europees kampioenschap. Op Malta werd de laatste […]
  • Heitink in vorm op EK waterpolo13 september 2021 Heitink in vorm op EK waterpolo Kenai Heitink is het EK waterpolo op Malta begonnen met een uitstekende overwinning op Italië (8-6) en een nipte nederlaag tegen Montenegro (7-8). De Gorenaar speelde twee goede […]