Goorse actrice Lynn Tackaert wint landelijke Storytel Award

Actrice Lynn Tackaert heeft de landelijke Storytel Award 2021 in de wacht gesleept. De Belgische Goorse heeft de prijs gewonnen in de categorie Beste Voorlezer in Vlaanderen. De award voor beste voorlezer werd afgelopen zaterdag uitgereikt tijdens het internationaal filmfestival ‘Film by the Sea’ in Vlissingen. Het is de allereerste keer dat er Storytel Awards voor België werden uitgereikt. Tackaert leende haar stem aan de Vlaamse versie van het luisterboek De zeven zussen – Storm van Lucinda Riley. Het was de eerste keer dat zij een luisterboek insprak.

foto’s: Job Lugtigheid

De Storytel Awards werden dit jaar voor de derde keer uitgereikt. De jaarlijkse prijzen staan bekend als dé awards voor luisterboeken. Sinds haar afstuderen aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg in 2011 woont en werkt Tackaert in Nederland. Hoewel zij een herkenbaar uiterlijk heeft, kennen de meeste mensen de van oorsprong Vlaamse actrice waarschijnlijk van haar stem in animatieseries als Calimero, Inspector Gadget, Bollie en Billie, Monchichi en I Didn’t Do It. Ook is ze de stem van de heks in 7D, de spin-off van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Onlangs maakte ze haar tv-debuut als actrice in de Nickelodeon-serie Creator Camp. Momenteel werkt Tackaert samen met zangeres Brenda Bee aan een nieuwe muzikale theatervoorstelling.

Gerelateerde berichten

  • Belgische Goorse genomineerd voor titel beste voorlezer Storytel31 juli 2021 Belgische Goorse genomineerd voor titel beste voorlezer Storytel De Goorse stemactrice Lynn Tackaert is genomineerd voor de prestigieuze titel 'Beste voorlezer' bij Storytel. De van oorsprong Belgische kreeg een nominatie als Vlaamse stem. De […]
  • Artiest BV van Lynn Tackaert failliet2 mei 2018 Artiest BV van Lynn Tackaert failliet Artiest BV is dezer week door de rechtbank failliet verklaard. Dit is het bedrijf van de in Goor woonachtige Belgische Lynn Tackaert. De 30-jarige Tackaert runde het bedrijf in Enschede […]
  • Lynn Tackaert maakt debuut als actrice24 september 2020 Lynn Tackaert maakt debuut als actrice Lynn Tackaert gaat binnenkort haar debuut maken als actrice in de nieuwe serie Creator Camp van Nickolodeon. De 32-jarige Goorse, van Belgische komaf, spreekt al jaren stemmen instemmen […]
  • Goorse begint toneelschool in Enschede15 augustus 2017 Goorse begint toneelschool in Enschede Ze straalt na haar gedurfde sprong: Lynn Tackaert. De 29-jarige Goorse met Vlaamse roots is een dans-toneel-school begonnen in Enschede. Daar hoopt ze met Flynnlk, School of performing […]
  • Musicallessen van Belgische Lynn bij de muziekschool27 januari 2017 Musicallessen van Belgische Lynn bij de muziekschool Vanaf komende woensdag, 1 februari, start de cursus 'Musical' op de muziekschool Hof van Twente. De lessen worden gegeven door de in Goor woonachtige Belgische Lynn Tackaert (foto), die […]