Inwoners met een beperking gaan horeca helpen om gastvrijer te worden

De Gorenaren Stan Jansen en Maarten ter Hofte nodigen de uitbaters van de horecagelegenheden in de Hof van Twente uit om te praten over hoe de cafés en restaurants gastvrijer kunnen worden voor mensen met een beperking. Dat doen ze samen met de gemeente Hof van Twente in het kader van de ‘week van de toegankelijkheid’ van 4 tot 8 oktober. Op maandag 4 oktober is bij de Weijenborg in Delden een bijeenkomst waar iedereen is uitgenodigd.

Stan Jansen is blind en ook bekend als presentator en muzikant. Ter Höfte is rolstoeltennisser. Zij organiseren de avond samen met Marije Averdijk uit Hengevelde en Roos Adolfsen uit Delden. Vanaf 19:30 uur is de zaal open en om 20:00 uur zal het programma beginnen. Het blijft, volgens de initiatiefnemers niet bij 4 oktober, want de horeca kan zich aanmelden voor praktisch advies op maat, die een groep inwoners met een beperking zal geven. Aanmelden kan via deze LINK of per e-mail: marijeaverdijk@nullgmail.com.

Stan Jansen (l) en Maarten ter Hofte (r)

Gerelateerde berichten

  • Goorse horeca morgen in actie voor snelle heropening14 januari 2022 Goorse horeca morgen in actie voor snelle heropening Vier Goorse horeca-ondernemingen gaan morgenmiddag actie voeren tegen de voortdurende sluiting van café's en restaurants vanwege corona. Het gaat hierbij om Bar Bistro D' Olde Smidse, en […]
  • Stan in beeld op Wereld-brailledag5 januari 2022 Stan in beeld op Wereld-brailledag Het was gisteren Wereld-brailledag en dat was reden voor de regionale omroep RTV oost om langs te gaan bij de bekende blinde Gorenaar Stan Jansen. Er werd een artikel en een video-item […]
  • Kerstprogrammering bij Hofstreek FM25 december 2021 Kerstprogrammering bij Hofstreek FM De lokale radiozender Hofstreek FM verzorgt deze kerstdagen een speciaal programma. De kersttoespraak van burgemeester Nauta die vanochtend al te horen was, wordt vanmiddag (13:00 uur) en […]
  • Horeca en verenigingen kunnen geld krijgen voor controle QR-codes10 december 2021 Horeca en verenigingen kunnen geld krijgen voor controle QR-codes Horeca-ondernemers, (culturele) instellingen en verenigingen die kosten moeten maken om coronatoegangsbewijzen te controleren kunnen hiervoor een subsidie aanvragen. De centrale overheid […]
  • Brons voor ter Hofte op Sardinië5 oktober 2021 Brons voor ter Hofte op Sardinië De Goorse rolstoeltennisser Maarten ter Höfte is met het Nederlands juniorenteam derde geworden op de World Team Cup op Sardinië. Nadat de kruisfinale tegen Japan werd verloren werd dit […]