Petitie actie groep ‘Terug naar ’n Stoom’ naar gemeente Hof van Twente

De actiegroep ‘Terug naar ’n Stoom’ onder leiding van de Goorse historicus Jan Poortman gaat in de komende maand een petitie aanbieden aan het College van de gemeente Hof van Twente om alsnog de naam van het te ontwikkelen gebied op het terrein van de voormalige stoomblekerij te veranderen. De projectnaam is nu ‘Op Stoom’ maar die dekt volgens de actievoerders niet de lading. Zij willen de in de volksmond gebruikte benaming ’n Stoom in ere houden. De petitie die nog even online staat is inmiddels 340 keer ondertekend. De stichting Historisch Goor ondersteund het protest.

Gerelateerde berichten

  • Petitie met handtekeningen ’n Stoom aangeboden14 december 2021 Petitie met handtekeningen ’n Stoom aangeboden De petitie met handtekeningen van mensen die pleiten voor de naam '’n Stoom' in plaats van 'Op Stoom' voor het voormalige TSB-terrein, is vorige week aangeboden aan wethouder Wim […]
  • Goor kiest massaal voor ’n Stoom24 december 2021 Goor kiest massaal voor ’n Stoom Een petitie van Gorenaar Jan Poortman werd al honderden keren ondertekend en nu krijgt hij ook bijval van de stemmers op deze site. Zijn pleidooi om de naam van het te ontwikkelen […]
  • Petitie voor naamsverandering Op Stoom19 juli 2021 Petitie voor naamsverandering Op Stoom Het is Gorenaar Jan Poortman een doorn in het oog. De nieuwe naam van het grondgebied van de voormalige Twentse Stoomblekerij is 'Op Stoom' en dat is voor hem en vele anderen […]
  • Oald Goor: ’n Stoom geet oet…26 september 2021 Oald Goor: ’n Stoom geet oet… Ook in de categorie Oald Goor willen we de discussie aan over de naamgeving van het voormalige TSB-terrein dat nu ontwikkeld wordt: Op Stoom zoals de projectnaam nu is óf 'n Stoom zoals […]
  • TV-sessies rondom project Goor op Stoom9 juni 2021 TV-sessies rondom project Goor op Stoom Het project Goor op Stoom krijgt steeds meer voeten aan de grond in Goor en de eerste werkzaamheden worden zichtbaar. Om dit alles goed te bespreken met de bevolking wordt een aantal […]