In gesprek over geloof en duurzaamheid

In de Hofkerk in Goor worden in het najaar drie avonden georganiseerd over geloof en duurzaamheid. Wat hebben ze met elkaar te maken? Gaat de bijbel alleen maar over mensen of ook over de natuur, de dieren, de planten? Welk mensbeeld ligt ten grondslag aan onze manier van leven en onze manier van denken? Is er een groene spiritualiteit? Hoe kijken we naar de klimaatcrisis? Is er nog hoop op een kentering?

In de Klokkenkamp kunnen geïnteresseerden met elkaar in gesprek aan de hand van een aantal bijbelverhalen, het zonnelied van Franciscus, de encycliek Laudate Si van Paus Franciscus en het boek Groene Theologie van Trees van Montfoort. De avonden vinden plaats op de woensdagen 29 september, 27 oktober en 17 november van 20:00 uur tot 22:00 uur in de Klokkenkamp aan de Goorse Diepenheimseweg 2. Aanmelden kan bij ds. Wim de Jong, telefoonnummer: 0547-388647 of via e-mail: wim.dejong@nullhetnet.nl.

Gerelateerde berichten

  • Hofkerk in bescheiden vorm weer open27 mei 2020 Hofkerk in bescheiden vorm weer open Door de versoepelingen van de Corona-maatregelen gaat ook de Hofkerk in bescheiden vorm weer open. Vanaf volgende week zondag, 7 juni, zijn de diensten door 24 kerkgangers te bezoeken. […]
  • Voedselactie kerken gaat stoppen28 april 2020 Voedselactie kerken gaat stoppen De voedsel-inzameling bij de Hofkerk van de gezamenlijke kerken gaat stoppen. Dit om dat de Voedselbank Midden Twente besloten heeft om de uitgifte van pakketten via de reguliere […]
  • Voedselkast bij De Klokkenkamp5 april 2020 Voedselkast bij De Klokkenkamp Tegen één van de muren van de Klokkenkamp staat een kast waarin inwoners van Goor droge en houdbare levensmiddelen kunnen doneren voor mensen die de die zijn van de tijdelijke sluiting […]
  • Kleuterviering van start in de Hofkerk3 oktober 2019 Kleuterviering van start in de Hofkerk In de Hofkerk is zondag een peuter kleuterviering voor kinderen met hun ouders en of opa en oma’s. In deze viering maken ouders en kinderen samen met je kind of spelenderwijs aan de hand […]
  • Open Dag Hofkerk met activiteiten voor jong en oud4 september 2019 Open Dag Hofkerk met activiteiten voor jong en oud De Hofkerk-gemeenschap houdt komende zaterdag haar jaarlijkse Open Huis met presentaties en workshops van diverse maatschappelijke instanties en activiteiten voor kinderen. Naast een […]