Wees welkom…

Wat een boffers zijn het. De nieuwe ingeschreven Gorenaren van ná 1 september 2020. Ze worden uitgenodigd door het welkomstcomité van de gemeente. Het opperhoofd kon een gaatje vinden in haar agenda die vol stond met theekransjes van 50-jarig getrouwden en kranige knarren die de respectabele leeftijd van 100 jaar hebben bereikt. Bijzonder fijn dat de wethouders zich los konden maken van dingen bedenken die niemand wil en ook act de présence kunnen geven…

Er is een mooi programma opgetuigd voor onze nieuwe inwoners, die tijdens deze dag een snelcursus krijgen in hoe de hazen lopen in Goor. We beginnen de dag met een slappe bak en oma’s natte cake in het gemeentehuis. We nemen de tijd bij binnenkomst voor het scannen van de Corona check app, want bij meer dan 100 gebruikers crasht het systeem. Maar dat kan ook liggen aan de ICT van de gemeente zelf. Vervolgens krijgen ze wat huishoudelijke mededelingen voor een ordentelijk verloop van de dag. De bode staat met een megafoon in de raadszaal en spreekt het publiek toe dat ze even hun parkeerkaart achter de ruiten moeten leggen. De Boa’s zijn hier onverbiddelijk. Je kunt er voor kiezen je koets aan de andere kant van het plein te parkeren, maar meestal staat dat vol met auto’s van medewerkers van de gemeente zelf.

Na de koffie worden de nieuwkomers opgesplitst in twee groepen. Groep één zijn de gevaccineerden en groep twee de mensen die geen prikje hebben gehad. Ja ja, we doen in De Hof gewoon mee aan de tweedeling in de maatschappij. Had je maar gehoor moeten geven aan de uitnodiging van de GGD, gezellig. Groep één gaat mee met het opperhoofd en gaat route A lopen door het centrum. Groep twee gaat op sleeptouw met een raadslid die zich om principiële redenen niet heeft laten prikken. Zij krijgen de B-route, ergens in de Meene of zo dacht ik. We zien ze pas aan het einde van de dag weer terug bij de tulpenbollensoep en vegetarische broodjes.

Als een soort akela loopt het opperhoofd voorop in de stoet bij groep één. Bij het verlaten van de parkeerplaats ligt de eerste nieuwkomer al bijna onder een auto op de kruising Herman Heijermansstraat. “Wel een beetje uitkijken hier hoor”, roept de akela. We gaan linksom en komen langs de sloop van de oude Rabobank. “Hier wil ik het niet over hebben”, roept het opperhoofd en loopt snel verder. In het centrum komen we langs de nodige leegstand, “maar dat komt allemaal goed” horen we haar zeggen. Bij de natte horeca duiken de uitbaters weg onder hun togen, doodsbang voor de mevrouw voorop. Ze komt toch niet weer ons terras halveren? Kinderachtig…

We zijn terug bij het gemeentehuis. Voetjes vegen hoeft niet hoor, doen wij namelijk ook niet meer in De Hof. We houden hier van kruidentuinen en biodiversiteit. Meer groen op straat. Nou, wat vonden jullie ervan? We zijn lekker ‘Op Stoom’ hier in Goor hé? Wees welkom!

Aan alle nieuwkomers: In het laatste weekend van juni volgend jaar zal ik jullie laten zien wat Goor écht is. Zaterdagavond 19:00 uur, Tappunt 2, Wees welkom!

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Het benam m’n adem…12 oktober 2021 Het benam m’n adem… Vorig weekend hebben we met ons clubje motormuizen het seizoen afgesloten met een tripje naar de Eifel in Duitsland. Onze bestemming was Ahrweiler aan het stroompje de Ahr. Het kalme […]
  • Waanzin is…5 oktober 2021 Waanzin is… Bemoeizucht. Ik kan er ontzettend slecht tegen. Wat is dat toch steeds dat een bepaald groepje mensen continu over een ander groepje wat te zeggen wil hebben? Of het nu gaat over alcohol, […]
  • Kleuterende prutsers…21 september 2021 Kleuterende prutsers… Stank voor Ank en de zaag onder de stoel van Kaag. De rij met afdruipende bewindslieden lijkt oneindig te worden. Ze gunnen elkaar alles, behalve lucht. Waar Koning Willy jaarlijks […]
  • #doesnormaal…14 september 2021 #doesnormaal… Al zo’n anderhalf jaar zitten mijn collega’s en ik in het weekend op de bank met de beetjes omhoog. Waar eerder de zaterdag overdag in het teken stond van een beetje kalm aan doen want […]
  • Twee frikandell’n, rauw!7 september 2021 Twee frikandell’n, rauw! Twee frikandel’n, rauw! Wat veur’n pil’n mot ie hem’n dan? Wat mankeert oe! Zo’n jongen kearl en dan a an de medicatie? Voordat ik een antwoord kon geven was hij alweer in gesprek met […]