Cursus over kunst uit de Gouden eeuw in Goorse bieb

Op woensdag 6 oktober start in de Goorse bibliotheek de cursus kunstgeschiedenis over de Gouden Eeuw. Deze bestaat uit vier lessen en wordt gegeven door kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis (foto). Daarin wordt onder meer de vraag wat de meesterwerken van bijvoorbeeld Rembrandt, Frans Hals en Vermeer nu zo bijzonder maken. Ook wordt ruimschoots aandacht besteed aan de verschillende genres die in deze eeuw ontstonden en de verborgen symboliek die op schilderijen werd afgebeeld. De cursussen zijn op woensdag 6, 13, 27 oktober en 3 november van 14.00 uur tot 16.30 uur. Informatie en aanmelden via mirandanieuwenhuis@nulllive.nl.

Gerelateerde berichten

  • Digisterker voor hulp bij communicatie met de overheid8 maart 2020 Digisterker voor hulp bij communicatie met de overheid Er komen vier cursus-ochtenden in de Goorse bibliotheek voor mensen die problemen hebben met de digitale communicatie met de overheid. Onder de noemer Digisterker zijn instructeurs […]
  • Inloopspreek OV in bieb4 november 2021 Inloopspreek OV in bieb Er is komende dinsdag (9 november) weer een zogenoemd OV-spreekuur in de Goorse bibliotheek. De zogenoemde OV-ambassadeurs geven dan weer advies op maat en antwoord op veel gestelde […]
  • TV-ecologe Sterrin Smalbrugge in Goorse bibliotheek7 oktober 2021 TV-ecologe Sterrin Smalbrugge in Goorse bibliotheek In het kader van de Kinderboekenweek is er komende zaterdag een voorleessessie van de bekende tv-ecologe Sterrin Smalbrugge in de Goorse bibliotheek. Van 10.00 tot 11.00 uur komt de […]
  • Bibliotheek helpt werkzoekenden11 september 2021 Bibliotheek helpt werkzoekenden Bibliotheek Hof van Twente gaat mensen helpen met het vinden van de juiste baan. Daarvoor worden dit najaar 16 gratis online trainingen gegeven. Elke maand heeft een ander thema, […]
  • Kunstuitleen ook weer open8 juni 2021 Kunstuitleen ook weer open De Kunstuitleen is weer in haar nopjes. Ook zij mogen vanaf 11 juni de deuren weer openen. Naast corona hield ook de verbouwing van de bibliotheek een rol in het proces waarbij lastig […]