Oald Goor: Aanleg van het kanaal

De zondagochtend is een mooi moment om weer eens in de koffer met oude prenten te duiken. Vandaag stuitten de redactielieden op een mooie prent uit de jaren ’30. Op deze foto is de aanleg van het Twentekanaal te zien. Treinen voor het transport van zand. In die crisistijd werd besloten het kanaalvak Goor-Hengelo als werkverschaffingsproject met de schop te laten graven. Meer dan 700 werklozen werden op die manier tewerkgesteld. Bron foto: Nationaal Archief/Heidemij.

Gerelateerde berichten

  • Emoties tijdens Hector-playbackshow20 januari 2014 Emoties tijdens Hector-playbackshow Het was evenals vorig jaar weer een traditierijk spektakel met een lach en een traan. De Playbackshow van sv Hector, die vorig jaar nog voor een gedeelte in het teken stond van de […]
  • Zaalvoetbal voor Goorse jeugd14 oktober 2012 Zaalvoetbal voor Goorse jeugd Jongerencentrum De Maan organiseert in de herfstvakantie in samenwerking met de Deldense nevenvestiging Walk-in een zaalvoetbaltoernooi voor jongeren van 10 tot en met 18 jaar. Op dinsdag […]
  • Treinongeluk roept herinneringen op bij oud-machinist Ten Kate23 februari 2016 Treinongeluk roept herinneringen op bij oud-machinist Ten Kate Het treinongeluk in Dalfsen houdt de gemoederen flink bezig in de regio. De aanrijding met een hoogwerker, waarbij de machinist om het leven kwam, roept natuurlijk ook […]
  • De Wedde zoekt vrijwilligers30 oktober 2015 De Wedde zoekt vrijwilligers Ontmoetingscentrum ‘De Wedde’ is dringend op zoek naar vrijwilligers. Mensen die in de avonduren tussen 18.00 en 20.00 uur de tijd hebben om te helpen bij diverse activiteiten, kunnen […]
  • Brigadier op Sjoowavonden2 februari 2010 Brigadier op Sjoowavonden De bekende Goorse politieman Herman Kobes (foto) is één van de blikvangers tijdens de Goorse Sjoowavonden die komende zaterdag weer van start gaan in zaal De Bebsel. De Goorse brigadier […]