Klimaatpelgrims in Goor voor geloof en zorg voor de planeet

De klokken van de Hofkerk luidden iets na vieren toen de 31 klimaatpelgrims vanaf de Stadslandbouw richting de Hofkerk liepen. Een bont gezelschap van Polen. Duitsers, Zweden en Nederlanders die eerder deze dag werden ondersteund door 36 zogenoemde ‘dag-pelgrims’ die aandacht vragen voor het klimaat en de verkeerde invloed van de mens daarop in de afgelopen eeuw. De gelovigen zijn onderweg voor een immens lange wandeltocht van Polen naar Glasgow waar in november de 26e Klimaatconferentie wordt gehouden.

Net buiten Goor werd de stoet die vanuit Borne kwam verwelkomd bij de Mariakapel op ’t Zeldam. Daarna werd koers gezet richting de Wilgensprong op het terrein van de voormalige Stoomblekerij én de Stadslandbouw aan de Kerkstraat om in Goor te eindigen bij de Hofkerk. Vanuit Goor gaat de wandeltocht richting Colmschate om uiteindelijk op 11 oktober in IJmuiden aan te komen voor de overtocht naar Schotland.