Klimaatpelgrims in Goor voor geloof en zorg voor de planeet

De klokken van de Hofkerk luidden iets na vieren toen de 31 klimaatpelgrims vanaf de Stadslandbouw richting de Hofkerk liepen. Een bont gezelschap van Polen. Duitsers, Zweden en Nederlanders die eerder deze dag werden ondersteund door 36 zogenoemde ‘dag-pelgrims’ die aandacht vragen voor het klimaat en de verkeerde invloed van de mens daarop in de afgelopen eeuw. De gelovigen zijn onderweg voor een immens lange wandeltocht van Polen naar Glasgow waar in november de 26e Klimaatconferentie wordt gehouden.

Net buiten Goor werd de stoet die vanuit Borne kwam verwelkomd bij de Mariakapel op ’t Zeldam. Daarna werd koers gezet richting de Wilgensprong op het terrein van de voormalige Stoomblekerij én de Stadslandbouw aan de Kerkstraat om in Goor te eindigen bij de Hofkerk. Vanuit Goor gaat de wandeltocht richting Colmschate om uiteindelijk op 11 oktober in IJmuiden aan te komen voor de overtocht naar Schotland.

Gerelateerde berichten

  • Oecumenische Vredesdienst in de Hofkerk18 september 2020 Oecumenische Vredesdienst in de Hofkerk Komende zondag, 20 september, is er vanaf 10:00 uur een oecumenische vredesdienst in de Goorse Hofkerk. De dienst is voor de lokale gelovigen het startsein van de landelijke vredesweek. […]
  • Gezelligheid tijdens Burendag in Goor25 september 2021 Gezelligheid tijdens Burendag in Goor Gezelligheid troef op diverse plekken in Goor tijdens de jaarlijkse Burendag. Door Corona was dat vorig jaar niet mogelijk en diverse buurtbewoners gaven aan dat het weer fijn is om […]
  • In  gesprek over geloof en duurzaamheid25 september 2021 In gesprek over geloof en duurzaamheid In de Hofkerk in Goor worden in het najaar drie avonden georganiseerd over geloof en duurzaamheid. Wat hebben ze met elkaar te maken? Gaat de bijbel alleen maar over mensen of ook over de […]
  • Burendag en opening Plantjesbieb24 september 2021 Burendag en opening Plantjesbieb Morgen is weer de jaarlijkse Burendag en dan zullen er in diverse wijken en straten weer gezamenlijke werkzaamheden verricht. Ook wordt morgen De 'Beste Buur-bokaal' uitgereikt aan iemand […]
  • Oecumenische vredesdienst Hofkerk16 september 2021 Oecumenische vredesdienst Hofkerk Komende zondag vindt de jaarlijkse oecumenische vredesdienst plaats, die dit jaar in het teken staat van het klimaat. In De Hofkerk werken leden mee van de Anglicaanse Gemeente Twente, de […]