Klimaatpelgrims in Goor voor geloof en zorg voor de planeet

De klokken van de Hofkerk luidden iets na vieren toen de 31 klimaatpelgrims vanaf de Stadslandbouw richting de Hofkerk liepen. Een bont gezelschap van Polen. Duitsers, Zweden en Nederlanders die eerder deze dag werden ondersteund door 36 zogenoemde ‘dag-pelgrims’ die aandacht vragen voor het klimaat en de verkeerde invloed van de mens daarop in de afgelopen eeuw. De gelovigen zijn onderweg voor een immens lange wandeltocht van Polen naar Glasgow waar in november de 26e Klimaatconferentie wordt gehouden.

Net buiten Goor werd de stoet die vanuit Borne kwam verwelkomd bij de Mariakapel op ’t Zeldam. Daarna werd koers gezet richting de Wilgensprong op het terrein van de voormalige Stoomblekerij én de Stadslandbouw aan de Kerkstraat om in Goor te eindigen bij de Hofkerk. Vanuit Goor gaat de wandeltocht richting Colmschate om uiteindelijk op 11 oktober in IJmuiden aan te komen voor de overtocht naar Schotland.

Gerelateerde berichten

  • Pelgrimsroute Hemmelreis op Hemelvaartsdag geopend14 mei 2022 Pelgrimsroute Hemmelreis op Hemelvaartsdag geopend Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, wordt de Pelgrimsroute Hemmelreis officieel geopend. Dit is de eerste Pelgrimsroute van de gemeente Hof van Twente en is een gezamenlijk initiatief […]
  • Oecumenische Vredesdienst in de Hofkerk18 september 2020 Oecumenische Vredesdienst in de Hofkerk Komende zondag, 20 september, is er vanaf 10:00 uur een oecumenische vredesdienst in de Goorse Hofkerk. De dienst is voor de lokale gelovigen het startsein van de landelijke vredesweek. […]
  • Moestuincursus bij De Reggetuin4 mei 2022 Moestuincursus bij De Reggetuin De Reggetuin organiseert in samenwerking met de gemeente Hof van Twente en Derk Huizinga van ‘Eigen moestuin, eigen voorraad’ een cursus ‘moestuin aanleggen en groente en fruit […]
  • Mozaïekbank in kader vrijheid bij Bomscherf3 mei 2022 Mozaïekbank in kader vrijheid bij Bomscherf Er komt een nieuwe mozaïekbank in het centrum van Goor. De nieuwe bank, in het kader van de bevrijding van Goor, komt er op initiatief van de werkgroep 75 jaar Vrijheid en is gemaakt door […]
  • Succesvolle première ‘Baile de Fantasia’11 april 2022 Succesvolle première ‘Baile de Fantasia’ De première van het muziekstuk ‘Baile de Fantasia’ van de Goorse componist Carl Wittrock bleek afgelopen zaterdagavond een groot succes. Hij schreef het stuk in opdracht van de […]