Veel belangstelling voor ‘nieuwe inwonersdag’

Ruim 100 nieuwe inwoners werden gisteren tijdens de inwonersdag welkom geheten door burgemeester Ellen Nauta. In een volle raadzaal van het gemeentehuis in Goor, kregen de genodigden in twee groepen een informatief programma voorgeschoteld waarbij presentator Bert Eeftink op zijn manier én met Twentse humor de lachers op zijn hand had. Met wetenswaardigheden en feitjes over de Hof werden de nieuwe inwoners welkom geheten.

Burgemeester Nauta benoemde met trots het noaberschap in de gemeente plus de rust en prachtige omgeving. Naast een welkom dat nieuwe inwoners vaak in de eigen straat of wijk ontvangen, is ook dit jaar weer gekozen voor een gemeente brede aanpak. Alle inwoners die na november 2020 in Hof van Twente zijn komen wonen, hebben een uitnodiging ontvangen voor deze dag. Ook de groep die zich had aangemeld voor de vorige editie, maar die wegens corona niet door is gegaan, kreeg de mogelijkheid om zich aan te sluiten. Oktober is landelijk benoemd als ‘woonmaand’ en dat is de reden dat op de eerste zaterdag van oktober de inwonersdag plaatsvindt. 

Organisator HofMarketing is zeer content met deze editie van de inwonersdag. “Een fijn leefklimaat creëren voor de inwoners is waar HofMarketing graag aan meewerkt. De inwonersdag is hier een prachtig voorbeeld van. Inwoners moeten zich welkom en gehoord voelen, vandaar deze dag. Het was een mooie combinatie van prachtige verhalen van nieuwe inwoners en enthousiasme bij de Ken je Kern wandeling”, aldus Marriët de Beer van HofMarketing.

Na het officiële gedeelte kregen de inwoners in de middag de kans om een Ken je Kern wandeling te maken. In de verschillende kernen gingen diverse raadsleden met de inwoners op pad middels een stadswandeling.

Gerelateerde berichten

  • Inwonersdag voor nieuwe ingezetenen16 september 2019 Inwonersdag voor nieuwe ingezetenen Op zaterdag 5 oktober organiseert de stichting HofMarketing de eerste inwonersdag in het Goorse gemeentehuis. Elke nieuw ingeschreven inwoner na 1 november 2018 in de gemeente Hof van […]
  • Introductiedag voor nieuwe inwoners24 september 2021 Introductiedag voor nieuwe inwoners Op zaterdag 2 oktober organiseert HofMarketing een kenningsmakingsdag voor alle nieuwe inwoners van de gemeente Hof van Twente in het gemeentehuis in Goor. Elke nieuw ingeschreven inwoner […]
  • Inwonersdag en Truckrun gaan niet door29 september 2020 Inwonersdag en Truckrun gaan niet door Door de nieuwe Corona-maatregelen die gisteren zijn afgekondigd gaan twee lokale evenementen komende zaterdag niet door. Zo is de 'Nieuwe inwonersdag' in het gemeentehuis gecancelled en […]
  • Tweede inwonersdag op zaterdag 3 oktober19 september 2020 Tweede inwonersdag op zaterdag 3 oktober HofMarketing organiseert op zaterdag 3 oktober de tweede inwonersdag in het gemeentehuis in Goor. Elke nieuw ingeschreven inwoner (na 1 oktober 2019) binnen de gemeente Hof van Twente, […]
  • Zorgbijeenkomst in gemeentehuis29 mei 2016 Zorgbijeenkomst in gemeentehuis De gemeenteraad organiseert woensdag een bijeenkomst over de toekomst van de zorg. Spreker Hans Peter Benschop van het Trendbureau Overijssel schetst ontwikkelingen die op […]