Weefontmoeting in Goors Historisch Museum


Tijdens de week van de Weefontmoeting is op komende vrijdag en zaterdag het Goors Historisch Museum doorlopend geopend van 10.00-16.30 uur. Daar zijn de weefsters van weefkring ‘Weverke’, die regelmatig op de oude handweefgetouwen van het museum werken, beide dagen in het museum aanwezig om over hun werk te vertellen en het weven op de oude getouwen te demonstreren. Voor de tentoonstelling ‘Werken in de Textiel’, over de historie van de textielindustrie in Goor, hebben de weefsters verschillende weefsels nagemaakt uit oude studieboeken over decompositie en bindingsleer.

Weefnetwerk, de landelijke organisatie voor alle wevers, organiseert deze week op zo’n honderd locaties in Nederland, weef(gerelateerde) activiteiten waarbij de veelzijdigheid en mogelijkheden van weven zo divers mogelijk te zien zal zijn.
Aan deze ontmoeting doen mee: professionals, hobbyisten, weefkringen, opleidingen en musea.

Gerelateerde berichten

  • Jubilerend Weverke met speciale tentoonstelling11 maart 2018 Jubilerend Weverke met speciale tentoonstelling In het kader van het 40-jarig jubileum van Weefkring ’t Weverke wordt volgende week vrijdag door burgemeester Ellen Nauta een speciale tentoonstelling geopend in het Goors Historisch […]
  • Gerard en Janny een gouden paar17 september 2021 Gerard en Janny een gouden paar Vandaag op vrijdag 17 september vieren Gerard Waanders en Janny Waanders-vd Haar hun 50 jarig huwelijks-jubileum. Gerard is al die jaren druk met het verenigingsleven waaronder Apollo […]
  • Hofkerk en museum geopend tijdens Monumentendagen10 september 2021 Hofkerk en museum geopend tijdens Monumentendagen Morgen en overmorgen zijn in Goor alleen de Hofkerk em het Goors Historisch Museum geopend in het kader van de Open Monumentendagen in Goor. Onder de titel ‘Ontmoeten en meedoen’ is in en […]
  • Historisch Museum weer open4 juni 2021 Historisch Museum weer open Nu de coronamaatregelen wat versoepeld zijn, opent het Goors Historisch Museum komende dinsdag 8 juni weer de deuren. Voorlopig zijn de openingstijden aangepast om de veiligheid van […]
  • Textieltentoonstelling voor en door Goor6 maart 2021 Textieltentoonstelling voor en door Goor Het rijke textielverleden van ’t Twentse Haagje krijgt dit jaar een prachtig eerbetoon in de tentoonstelling ‘Werken in de textiel’. Met dit thema wil het Goors Historisch […]