Weefontmoeting in Goors Historisch Museum


Tijdens de week van de Weefontmoeting is op komende vrijdag en zaterdag het Goors Historisch Museum doorlopend geopend van 10.00-16.30 uur. Daar zijn de weefsters van weefkring ‘Weverke’, die regelmatig op de oude handweefgetouwen van het museum werken, beide dagen in het museum aanwezig om over hun werk te vertellen en het weven op de oude getouwen te demonstreren. Voor de tentoonstelling ‘Werken in de Textiel’, over de historie van de textielindustrie in Goor, hebben de weefsters verschillende weefsels nagemaakt uit oude studieboeken over decompositie en bindingsleer.

Weefnetwerk, de landelijke organisatie voor alle wevers, organiseert deze week op zo’n honderd locaties in Nederland, weef(gerelateerde) activiteiten waarbij de veelzijdigheid en mogelijkheden van weven zo divers mogelijk te zien zal zijn.
Aan deze ontmoeting doen mee: professionals, hobbyisten, weefkringen, opleidingen en musea.