Ligtlee na goud nu zilver op EK baanwielrennen

Hij woont met zijn Enschedese vriendin sinds een paar maanden op De Whee in Goor en is nu één van de blikvangers op het Europees Kampioenschap baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen. Daar kreeg hij vanavond het zilver omgehangen nadat hij de finale op de 1 kilometer verloor van Nijverdaller Jeffrey Hoogland. Gisteren was hij onderdeel van de Nederlandse baanploeg die goud won op de teamsprint. De 23-jarige Sam Ligtlee is geboren in Eerbeek en de broer van voormalig Olympisch Kampioen Elis Ligtlee. Hij werd in 2020 nog wereldkampioen op de 1 kilometer tijdrit. De Olympische Spelen gingen wel aan hem voorbij. Hij zat niet in de Nederlandse ploeg en dat wekt nog steeds de nodige emotie op zoals is te zien in dit ITEM van NOS Studio Sport.

Gerelateerde berichten