Ligtlee na goud nu zilver op EK baanwielrennen

Hij woont met zijn Enschedese vriendin sinds een paar maanden op De Whee in Goor en is nu één van de blikvangers op het Europees Kampioenschap baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen. Daar kreeg hij vanavond het zilver omgehangen nadat hij de finale op de 1 kilometer verloor van Nijverdaller Jeffrey Hoogland. Gisteren was hij onderdeel van de Nederlandse baanploeg die goud won op de teamsprint. De 23-jarige Sam Ligtlee is geboren in Eerbeek en de broer van voormalig Olympisch Kampioen Elis Ligtlee. Hij werd in 2020 nog wereldkampioen op de 1 kilometer tijdrit. De Olympische Spelen gingen wel aan hem voorbij. Hij zat niet in de Nederlandse ploeg en dat wekt nog steeds de nodige emotie op zoals is te zien in dit ITEM van NOS Studio Sport.

Gerelateerde berichten

  • Teleurgestelde Ligtlee vijfde op WK23 oktober 2021 Teleurgestelde Ligtlee vijfde op WK Sam Ligtlee is zijn wereldtitel op de kilometer tijdrit kwijt. De in Goor woonachtige baanwielrenner moest in het Franse Roubaix gisteravond genoegen nemen met de vijfde plaats. […]
  • Ligtlee pakt zilver op NK baanwielrennen27 december 2021 Ligtlee pakt zilver op NK baanwielrennen Sam Ligtlee heeft vandaag een zilveren medaille gehaald op het Nederlands Kampioenschap baanwielrennen. De in Goor woonachtige topsporter verloor in de sprintfinale over 200 meter van […]
  • Sam Ligtlee wint NK teamsprint22 november 2021 Sam Ligtlee wint NK teamsprint Na de Europese titel hebben de baanwielrenners van de equipe van Sam Ligtlee ook de nationale titel veroverd. De Goorse baanwielrenner won samen met Theo Bos en het talent Tijmen van Loon […]
  • Weer zilver voor Ligtlee op NK28 december 2021 Weer zilver voor Ligtlee op NK Sam Ligtlee heeft vandaag zijn sportieve jaar afgesloten met zijn tweede zilveren plak op het Nederlands Kampioenschap baanwielrennen. Na de tweede plek van gisteren op de sprint was hij […]
  • Heitink wint weer van Italië en wordt 7e op EJK19 september 2021 Heitink wint weer van Italië en wordt 7e op EJK De Goorse topwaterpoloër Kenai Heitink heeft de laatste wedstrijd op het Europees Kampioenschap voor spelers onder 17 jaar met 11-9 gewonnen van Italië. Daardoor is hij met Oranje zevende […]