De Schoolfeestmoorden: Thriller met oorsprong op de weide…

Er is veel geschreven over het Feest der Feesten maar een fictieve thriller over gebeurtenissen tijdens het School en Volksfeest was er nog niet. Straks wel want op 23 oktober presenteert Gorenaar Jan Hulsegge (85) zijn nieuwste boek tijdens een bijeenkomst in het leegstaande pand tegenover Primera De Bandijk en zal dan het eerste exemplaar van ‘De Schoolfeestmoorden’ overhandigen aan Schoolfeestvoorzitter Erwin Zwierink…

Aan tafel in de huiskamer aan de Spreeuwenstraat vertelt Hulsegge honderduit maar wil hij over de inhoud van het boek zeker niet alles kwijt. “Het moet wel spannend blijven”. De Schoolfeestmoorden gaat onder meer over een gevonden lijk achter de feesttent die de recherche uiteindelijk op hele andere sporen brengt dan een uit de hand gelopen ruzie in die tent, want daar is geen sprake van. Wel van drugshandel en het witwassen van zwart geld met misdadige escalaties, juist tijdens het weekend van het Feest der Feesten.

Het is het tweede boek dat Hulsegge schreef nadat in 2017 ‘Pedro’s Wraak’ werd uitgebracht. De aanleiding voor het schrijven van De Schoolfeestmoorden is een simpele: “Er was twee keer geen Schoolfeest en dan ga je nadenken over hoe het is en was. Ik heb 30 jaar in België gewoond en we kwamen altijd terug om met name op zaterdagmiddag naar De Bigband te kijken en gezellig bij te kletsen met mensen die je lang niet gezien had.” Naast het verhaal over de moorden staan er ook gedichten in die onder meer zijn opgedragen aan de Gorenaren Anne Maat en Gerrit Fluttert en een korte biografie van Zus en Werner Gittel (eveneens uit Goor) over de verschrikkingen die zij meemaakten tijdens- en kort na de Tweede Wereldoorlog.

Jan Hulsegge was in zijn werkzame leven chemicus en reisde veel. Daarnaast heeft hij veel liefde voor het toneelvak. Hij voerde de regie bij diverse verenigingen en regisseerde ook nog twee musicals. Ander hoogtepunt was zijn rolletje in de vaderlandse kaskraker ‘De beentjes van Sint Hildegard’.

De presentatie van De Schoolfeestmoorden is op zaterdag 23 oktober in het voormalige lunchroom aan de Grotestraat en begint om 14:00 uur. Daar is ook een signeersessie. De Schoolfeestmoorden wordt uitgebracht door Boekscout en kost €20.