Subsidie voor ‘Maatjesproject’ Salut

Welzijnsorganisatie Salut krijgt een subsidie van €35.000 voor het zogenoemde ‘Maatjesproject’. Daarin worden vrijwilligers opgeleid om koppelingen tot stand te brengen tussen een ‘maatje’ en een kwetsbaar persoon die zo kan worden voorgeholpen of uit een isolement kan worden gehaald. Het rijk heeft geld beschikbaar gesteld, bedoeld om problemen in het sociale domein, als gevolg van de coronacrisis, aan te pakken. Het Maatjesproject van Salut kent een wachtlijst. De bedoeling is deze wachtlijst zo snel mogelijk weg te werken. Het College wil het resterende bedrag van de coronagelden beschikbaar houden voor mogelijke andere aanvragen.

Gerelateerde berichten

  • Salut viert 5-jarig jubileum19 oktober 2021 Salut viert 5-jarig jubileum Welzijnsorganisatie Salut viert dit jaar haar eerste lustrum. Die afgelopen jaren stonden bijna non-stop in het teken van groei en verbreding. Letterlijk qua het aantal werknemers en […]
  • Vernieuwd pand Bibliotheek, GGD, Viverion en Salut officieel geopend2 oktober 2021 Vernieuwd pand Bibliotheek, GGD, Viverion en Salut officieel geopend Met enkele mooie woorden en een officiële openingshandeling van wethouder Pieter van Zwanenburg is vanmorgen het vernieuwde en verbouwde pand naast het gemeentehuis, in gebruik genomen. […]
  • Week tegen eenzaamheid: Bij wie ga jij op de koffie?29 september 2021 Week tegen eenzaamheid: Bij wie ga jij op de koffie? Het is de week tegen eenzaamheid met dit jaar als thema 'Kom erbij'. Volgens Salut Welzijn kan dit natuurlijk ook andersom: 'Ik kom naar je toe'. Iedereen kent wel iemand die een […]
  • Gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers14 augustus 2021 Gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers Salut aanleiding gaat in samenwerking met Stichting Informele Zorg Twente de gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ aan bieden voor mantelzorgers. Tijdens deze reeks van bijeenkomsten wordt […]
  • Salut: vervolg eenzaamheidsbijeenkomst16 juni 2021 Salut: vervolg eenzaamheidsbijeenkomst Salut gaat een vervolg geven aan het aanpakken van eenzaamheid. Op dinsdag 6 juli van 15.00 uur tot 17.00 uur is een vervolgbijeenkomst. Heeft u zelf te maken met eenzaamheid? Komt u in […]