Ut oale postkantoor in de Spoorstroat…

Onlangs werd bekend dat het voormalige postkantoor aan de Stationslaan tegen de vlakte gaat en zal wijken voor een fraai appartementcomplex dat de naam De Post zal krijgen. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens de archieven in te duiken om op zoek naar te gaan naar een nog ouder postkantoor. Die stond vroeger vlakbij de plek waar straks gebouwd wordt aan de SpĆ³orstraat. We vonden enkele fraaie foto’s van het statige pand dat al vroeg in de vorige eeuw in gebruik was… (foto links)

Gerelateerde berichten

  • De Post nieuw appartementencomplex in de Stationslaan17 september 2021 De Post nieuw appartementencomplex in de Stationslaan Zo moet het eruit gaan zien tegenover het station in Goor over enkele jaren. Op de plek waar nu nog het voormalige postkantoor staat wil 'Maatschap De Post' onder leiding van Lucas […]
  • Oald Goor: Stadsbranden teisterden Goor…17 oktober 2021 Oald Goor: Stadsbranden teisterden Goor… In de categorie Oald Goor dit keer een passage uit de Canon van Goor die in 2013 werd uitgebracht ter ere van 750 jaar Stad Goor. Daarin valt onder meer te lezen dat het Twentse Haagje […]
  • Oald Goor: De Iependijk…19 september 2021 Oald Goor: De Iependijk… Op deze zondag is het weer een mooi moment om af te dalen in de koffer met oude prenten. Zo prijkt vandaag De Iependijk in deze rubriek van Oald Goor. De straat met veel historie is al […]
  • Het rijke bankverleden van Goor…12 september 2021 Het rijke bankverleden van Goor… Nu het Rabobankgebouw aan de Kerkstraat/Laarstraat zo'n beetje tegen de vlakte is ziet de redactie van Oald Goor reden om eens in het bankverleden van Goor te duiken. Waar het nu zoeken […]
  • Oald Goor: van landbouw tot Lidl…5 september 2021 Oald Goor: van landbouw tot Lidl… In de categorie Oald Goor gaan we aangezicht laten zien zoals het nu niet meer voor te stellen is. De sloop van het 'oude' Rabobankgebouw is inmiddels begonnen en daarmee gaat dan gebouw […]