Bewoners Wachtpostdijk in actie door naderende sluiting Nabo’s

Bewoners die net buiten Goor in de buurt van de spoorwegovergangen aan de Wachtpostdijk en De Bree wonen voeren actie tegen de sluitingen van vier onbewaakte spoorwegovergangen (Nabo’s) aan de oostzijde van Goor. Het gaat om 18 gezinnen die zeggen hierdoor geïsoleerd te worden. Vorige week is er overleg geweest tussen de gemeente, Prorail en de bewoners maar dat heeft niets opgeleverd. “Alles is allang beklonken” zegt woordvoerder Bert Damen. “We worden absoluut niet serieus genomen.”

De bewoners willen dat de overgangen beveiligd worden en niet worden gesloten. “Om ergens te komen moeten we straks een eind omrijden en een bezoekje aan de buren aan de andere kant wordt ook een stuk moeilijker zo.” Eén van de aanwonenden is een juridische procedure gestart om de sluiting te voorkomen.

Over de Nabo’s aan de westzijde is inmiddels na overleg met de Stadsraad wel een compromis gesloten. Om het wandelgebied in De Meene toegankelijk te houden zijn er omleidingen bedacht en zijn er ook plannen voor tunnels.