Salut viert 5-jarig jubileum

Welzijnsorganisatie Salut viert dit jaar haar eerste lustrum. Die afgelopen jaren stonden bijna non-stop in het teken van groei en verbreding. Letterlijk qua het aantal werknemers en diensten en figuurlijk qua ontwikkeling. De komende jaren ligt de focus vooral op het vergroten van de zichtbaarheid en de naamsbekendheid van Salut…

Salut is ontstaan op het fundament van Stichting Welzijn Ouderen Hof van Twente (SWO). Op verzoek van de gemeente breidde SWO begin 2016 haar takenpakket uit en zo ontstond een brede welzijnsorganisatie voor alle inwoners van Hof van Twente. Toegankelijk voor elke leeftijd en voor elke welzijnsgerelateerde vraag. Evelien Mazeland is medewerker van het eerste uur: ‘Ik weet nog dat ik dacht: Wat gaaf dit. Hoe prettig is het als inwoners nog maar naar één loket hoeven met al hun vragen? Ik vroeg me wel af hoe we dat organisatorisch voor elkaar moesten krijgen, maar toen de kogel door de kerk was, ging het snel.” In no time werd het team versterkt met professionals vanuit andere disciplines zoals jongerenwerk, vrijwilligerszaken en maatschappelijk werk. En met al die veranderingen kwam er ook een nieuwe naam: Salut én een nieuw onderkomen in de Grotestraat in Goor.

Gerelateerde berichten

  • Coaches Impacter klaar voor hulp aan jongeren27 maart 2021 Coaches Impacter klaar voor hulp aan jongeren Het project Impacter van welzijnsorganisatie Salut kan van start gaan. Na de aankondiging in november zijn er een aantal jongerencoaches aangenomen en getraind en nu klaar voor om et de […]
  • Helft van de bevolking doet vrijwilligerswerk20 januari 2021 Helft van de bevolking doet vrijwilligerswerk In Goor en de overige keren in de gemeente Hof van Twente doet bijna 50% van de inwoners op de één of andere manier vrijwilligerswerk. Dat is uitgezocht door Salut. Dat lijkt een prima […]
  • Salut zoekt jongerencoach2 januari 2021 Salut zoekt jongerencoach Salut is naarstig op zoek naar een jongerencoach. Als jongerencoach maak je deel uit van het project Impacter. Check het bericht hier.
  • Salut overstelpt met kerstkaarten na oproep aan inwoners24 december 2020 Salut overstelpt met kerstkaarten na oproep aan inwoners Meer dan 1000 kerstkaarten kwamen er binnen bij welzijnsorganisatie Salut na een oproep aan inwoners van Goor en omgeving om creatief te zijn en kerstkaarten te maken en in te leveren. De […]
  • Waar liggen de grenzen bij vrijwilligerswerk ?5 oktober 2019 Waar liggen de grenzen bij vrijwilligerswerk ? Bij het doen van vrijwilligerswerk zijn er vaak geen duidelijke regels wat wel en niet mag, maar is er wel een kader. Wie wil ervaren waar de grenzen binnen het vrijwilligerswerk liggen […]