Beveiliger bedreigd, maar voorkomt inbraak

politieembleemopblouseEen beveiliger heeft donderdagavond rond 22.00 uur drie inbrekers overlopen bij een technisch bedrijf aan de Breukersweg in Goor. De 23-jarige beveiliger zag dat een hek rond het bedrijf kapot was en zag drie mannen lopen over het terrein. Toen hij ze riep, renden de drie zijn richting op. Eén van hen had een steekwapen bij zich. De beveiliger ging ter bescherming in zijn auto zitten en sloot de portieren, waarop de man met het steekwapen zijn band lek stak. De beveiliger kon wegrijden, maar kon door de lekke band niet ver komen. Op het moment dat de politie gealarmeerd werd, reed een lichtkleurige (vermoedelijk licht grijze) Ford Focus met hoge snelheid voorbij richting Goor. Er is niks weggenomen uit het bedrijf. 

De beveiliger had drie mannen gezien met een zeer donkere huidskleur. Zij waren alleen in het zwart gekleed en droegen een muts of capuchon. Het vermoeden bestaat dat Ford Focus ook is gebruikt bij een inbraak in een dierenartspraktijk aan de Spechthorstweg. Hier werd een kassa met geld weggenomen.

De politie wil graag in contact komen met getuigen. Mensen die iets van de inbraak of inbraken hebben gezien of die iets verdachts hebben opgemerkt in de omgeving van de Breukersweg, worden verzocht contact op te nemen met Politie Twente, team Hof van Twente via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.