Beveiliger bedreigd, maar voorkomt inbraak

politieembleemopblouseEen beveiliger heeft donderdagavond rond 22.00 uur drie inbrekers overlopen bij een technisch bedrijf aan de Breukersweg in Goor. De 23-jarige beveiliger zag dat een hek rond het bedrijf kapot was en zag drie mannen lopen over het terrein. Toen hij ze riep, renden de drie zijn richting op. Eén van hen had een steekwapen bij zich. De beveiliger ging ter bescherming in zijn auto zitten en sloot de portieren, waarop de man met het steekwapen zijn band lek stak. De beveiliger kon wegrijden, maar kon door de lekke band niet ver komen. Op het moment dat de politie gealarmeerd werd, reed een lichtkleurige (vermoedelijk licht grijze) Ford Focus met hoge snelheid voorbij richting Goor. Er is niks weggenomen uit het bedrijf. 

De beveiliger had drie mannen gezien met een zeer donkere huidskleur. Zij waren alleen in het zwart gekleed en droegen een muts of capuchon. Het vermoeden bestaat dat Ford Focus ook is gebruikt bij een inbraak in een dierenartspraktijk aan de Spechthorstweg. Hier werd een kassa met geld weggenomen.

De politie wil graag in contact komen met getuigen. Mensen die iets van de inbraak of inbraken hebben gezien of die iets verdachts hebben opgemerkt in de omgeving van de Breukersweg, worden verzocht contact op te nemen met Politie Twente, team Hof van Twente via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Gerelateerde berichten

  • Porsche-eigenaar in de boeien: ‘witwassen’, te veel alcohol en openstaande boetes20 mei 2020 Porsche-eigenaar in de boeien: ‘witwassen’, te veel alcohol en openstaande boetes Kassa en in de boeien. Een inwoner van Goor is gisteravond op verdenking van witwassen aangehouden. De 36-jarige man reed in een Porsche Cayenne op de Van Kollaan, toen de politie hem in […]
  • Vrachtwagen en auto botsen op de Patrijzenstraat28 oktober 2017 Vrachtwagen en auto botsen op de Patrijzenstraat Op de Patrijzenstraat in Goor zijn vanmiddag een auto en vrachtwagen op elkaar gebotst. De chauffeur van de vrachtwagen die moest lossen bij de Jumbo-supermarkt zag de aankomende Ford over […]
  • Poging tot autodiefstal aan Bronnincreef14 november 2013 Poging tot autodiefstal aan Bronnincreef Aan de Bronnincreef hebben onverlaten woensdagnacht geprobeerd een auto open te breken. Een bewoner van de straat werd wakker van een doffe klap en hoorde gelijktijdig het alarm van zijn […]
  • Aanrijding kruising Scherpenzeelseweg25 juli 2011 Aanrijding kruising Scherpenzeelseweg Op de kruising van de Scherpenzeelseweg met de Markeloseweg heeft vanmiddag een aanrijding plaatsgevonden. Daarbij is een 77-jarige fietser uit Markelo gewond geraakt. Een 46-jarige […]
  • Gorenaar gewond na aanrijding8 juli 2011 Gorenaar gewond na aanrijding Een twintigjarige man uit Goor is donderdag gewond geraakt bij een aanrijding. Dat gebeurde rond 07.45 uur op de kruising van de Laarstraat en De Blauwververij. Een 21-jarige automobilist […]