La Palma in de herfst

Verwend worden we allerminst door de weergoden. Maar voor (natuur)fotograaf Eric Effing is dit ook een tijd waarin er mooie kiekjes kunnen worden vervaardigd. Dat bleek ook gisteravond toen Effing deze prent maakte van het idyllische beeld van boven. Effing over het natuurverschijnsel: “Een gele kleur is te zien in het zonlicht”, zegt hij. “Dit komt van de vulkaan in de Cumbre Vieja op La Palma. Deze is al vier weken actief. Met een sterke zuidwestelijke aanvoer wordt het onze kant nu opgestuurd.” De afstand van La Palma naar Goor bedraagt 3300 kilometer.

Gerelateerde berichten

  • De zomer is bijna voorbij…5 september 2022 De zomer is bijna voorbij… Als de voortekenen niet bedriegen is de zomer na morgen wel voorbij. Ook de Goorse weerman en fotograaf Eric Effing zegt dat we een andere tijden tegemoet gaan. "Vanaf woensdag gaat het […]
  • Dubbele regenboog door Saharastof…14 april 2022 Dubbele regenboog door Saharastof… Weerman en fotograaf Eric Effing stuurde vanaf 't Heeckeren een tweetal foto's van een opmerkelijk natuurfenomeen waarmee Goor gisteravond te maken kreeg: "Rond kwart over acht trokken na […]
  • Lentegevoel en diepgeworteld verlangen…12 februari 2022 Lentegevoel en diepgeworteld verlangen… De Goorse weerman en fotograaf Eric Effing was iop deze zaterdag de 12e februari vroeg uit de veren om een fraaie prent te schieten aan het begin van een fraaie dag. "Opgestaan met een […]
  • “Licht hebben we, nu de ballen nog”15 november 2021 “Licht hebben we, nu de ballen nog” Op gezette tijden pakt natuurfotograaf Eric Effing zijn camera's om het prachtige natuurschoon in en rondom Goor in beeld te vatten. Een spontane Kerst op de tennisbaan. "Deze prachtige […]
  • Kouder herfstweer in aantocht…18 oktober 2021 Kouder herfstweer in aantocht… Volgens de Goorse weerman Eric Effing moeten we ons in het Twentse haagje opmaken voor kouder herfstweer dan in de afgelopen periode. In het afgelopen weekeinde is volgwens hem op […]