De katholieke kerk in in 1894…

In onze rubriek Oald Goor een prent van rooms-katholieke kerk in de Hengevelderstraat die is genomen aan het einde van de 19e eeuw. De Petrus en Paulus-kerk stamt uit 1832 en de eerste steen van de huidige kerk werd op 29 juni 1893 gelegd door pastoor Hoogveld gelegd op 29 juni 1893, op het feest van de ‘kerkpatronen’, de H.H. Petrus en Paulus. Op 1 augustus 1894 is de kerk geconsecreerd door de bisschop van Haarlem, monseigneur Bottemanne. Op de foto, die komt uit het online naslagwerk ‘Ghoer mien stadje’ van Anneke Koers, is op de foto links de pastorie te zien en erachter het silhouet van de nieuwe kerk.

Gerelateerde berichten

  • Petrus en Pauluskerk gaat weer open, mondkapje verplicht15 oktober 2020 Petrus en Pauluskerk gaat weer open, mondkapje verplicht De vieringen in de Petrus en Paulus-parochie worden vanaf komende zaterdag, 17 oktober, weer opgestart. Er mogen maximaal dertig kerkgangers komen die zich vooraf dienen aan te melden per […]
  • Petrus en Pauluskerk pas vanaf 11 juli open29 mei 2020 Petrus en Pauluskerk pas vanaf 11 juli open De Goorse Petrus en Pauluskerk gaat, in tegenstelling tot de Hofkerk, pas vanaf vanaf juli weer open. Volgens het Parochiebestuur is de regelgeving rondom de Corona-maatregelen complex en […]
  • Oald Goor: De ontmoetingskerk in de van Kollaan…29 augustus 2021 Oald Goor: De ontmoetingskerk in de van Kollaan… Op de plek waar nu diverse 'Goorsen' genieten van de oude dag in de appartementen van 't Tuinhöfke stond vroeger de ontmoetingskerk. Daar kwamen gereformeerde gelovigen samen tot aan het […]
  • Geen vieringen op Kerstavond in Petrus en Pauluskerk20 december 2020 Geen vieringen op Kerstavond in Petrus en Pauluskerk Vanwege de strenge lockdown-regels is er op Kerstavond dit jaar geen avond- en nachtdienst in de rooms-katholieke Petrus en Paulus-kerk in Goor. De Nederlandse bisschoppenconferentie […]
  • Versobering en annulering kerkdiensten vanwege Coronavirus14 maart 2020 Versobering en annulering kerkdiensten vanwege Coronavirus De kerkdiensten in de Petrus en Pauluskerk in Goor gaan tot 1 april allemaal niet door. Dit vanwege de uitbraak van het Corona-virus. Ook vormselvieringen en koorrepetities gaan voorlopig […]