Deugflamoezen…

We mogen allemaal graag klagen en zeuren. Niet veel deugt en het liefst zijn we overal tegen. Tegen zijn omdat het kan, niet zozeer omdat we het ook echt vinden. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed en daar maken we gretig gebruik van. Wee degene zijn gebeente die hier ook maar de kleinste poging onderneemt afbreuk aan te doen…

Zeggen wat je wilt en wat je denkt. Geloven waar je zin in hebt. Vallen op mannen of op vrouwen en soms op beide, iets wat gelukkig gewoon kan in ons land. Jezelf niet zien als een man of als een vrouw; genderneutraal. Dat laatste is trouwens wel een dingetje want die keer dat ik op een damestoilet in de pot stond te swaffelen kreeg ik rare blikken. De dame naast mij bij het handen wassen zei dat dit voor dames was. Toen ik antwoordde dat wat ik had óók voor dames was, voelde ik een paar dagen later nóg dat ik toch echt een jongetje was. Mea culpa, van een paar consumpties te veel ga je soms rare dingen zeggen.

Maar goed, al deze ‘vrijheden’ vinden we heel normaal. Het vervelende bijeffect van deze levenswijze is dat het veel hypocriete ‘deug-flamoezen’ voort brengt. Intellectuelen met een IQ zo groot als hun schoenmaat die veelal wat vinden van een iets afwijkende mening van een ander. Dit om vooral het gevoel te blijven houden zelf heel erg te deugen. Mensen die bijvoorbeeld stijf hun lippen op elkaar houden als er ergens een woonwagenplek voorgesteld wordt maar ’s nachts wel een protestcaravan van z’n sokkel trekken. Of een politieke partij die donders goed weet dat er veel kinderen in armoede opgroeien en er vervolgens een onderzoek naar gaan doen. Het geeft ze een goed gevoel.

Ze doen eigenlijk niets maar kunnen wel zeggen dat ze er mee bezig zijn. Ook zo’n verschrikkelijke deugflamoes is die Chantal Janzen, afgelopen vrijdagavond te gast bij uberflamoes Jinek. Ingegeven door groot geld kon ze het toch echt niet eens zijn met mevrouw Meiland die iets brabbelde over boerka’s en onderdrukking.

En dan deug je pas echt! Meepraten met het gemiddelde van Nederland om zelf maar niet buiten de boot te vallen. Bang zijn voor mindere kijkcijfers omdat er gewoon eens de waarheid aan tafel gezegd wordt. Minder kijkcijfers voor al die geestdodende en hersenloze kutprogramma’s van mevrouw Janzen zelf. En inderdaad, dat zal dan wel het gemiddelde niveau zijn van de gemiddelde Nederlander.

Natuurlijk moeten we blijven klagen, zeuren, drammen en piepen. Natuurlijk moeten er partijen blijven die lachwekkende dingen voorstellen en natuurlijk moeten er ook Chantal Janzen’s zijn die de hypocriete tak vertegenwoordigen van Nederland B.V. Uiteraard pleit ik voor kansloze spelprogramma’s op zaterdagavond voor de gemiddelde Nederlander. En meest natuurlijk blijf ik daar dan over schrijven.

Laten we één ding niet vergeten, in heel veel landen op deze verrotte aardkloot kán dit allemaal niet eens. Zo heel erg slecht hebben we het niet…

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Niet genoeg gehad…30 november 2021 Niet genoeg gehad… Daar gaan we weer! Om 17.00 uur bij de keuken en geen ene flikker te doen. Hoe gaan we die tijd ’s avonds vol krijgen? Werken op zaterdagavond aan de deur bij de disco lijkt zo […]
  • Verhuftering…23 november 2021 Verhuftering… Jaren geleden moest je je mond spoelen als je het woord 'shit' had gezegd. Dat kon toch absoluut niet. Net zo min als de woorden 'gadverdamme', 'fuck' en 'kolere'. De juf of meester belde […]
  • We vierden het leven…16 november 2021 We vierden het leven… Afgelopen vrijdag was het dan zover. De laatste telg uit de familie stapte in het huwelijksbootje. Mijn broertje, helft van een tweeling met mijn zus, trouwde met zijn lief. Een […]
  • Teugelloos…9 november 2021 Teugelloos… Men schijnt zich zorgen te maken over het 'teugelloos' drankgebruik van de inwoners van onze Hof. Teugelloos; zonder teugels, onbesuisd, loszinnig en buitensporig, vertaalt de Dikke van […]
  • Niet tegen mama zeggen…26 oktober 2021 Niet tegen mama zeggen… Een groot privilege van werken in het onderwijs is toch wel dat je de bevoorrechte positie hebt tijdens alle schoolvakanties vrij te zijn. Toen dochterlief nog klein was, nooit gedoe met […]