Direct ondersteuning van Humanitas zonder wachtlijst mogelijk

In tegenstelling tot veel andere organisaties waar sprake is van lange wachtlijsten, kunnen mensen uit Goor en omgeving bij Humanitas Twente direct ondersteuning krijgen. Bijvoorbeeld om eenzaamheid te doorbreken en een sociaal netwerk op te bouwen. Humanitas doet dat door iemand te koppelen aan een maatje met wie wekelijks contact wordt gehouden. Maatjescontact kan zwaardere problematiek voorkomen, vertelt Maureen Vaneker, coördinator in Hof van Twente (foto).

“We zien regelmatig dat onze vrijwilligers kunnen voorkomen dat iemand in de GGZ belandt, of dat een GGZ-behandeling kan worden ingekort. Maatjescontact werkt dan echt preventief: het voorkomt bijvoorbeeld dat iemand in een sociaal isolement terechtkomt.”

In heel Twente zijn er meer dan 750 Humanitas-vrijwilligers actief. Maureen: “Veel van onze vrijwilligers hebben nu al een maatje, maar in Hof van Twente hebben we nog veel vrijwilligers die gewoon klaarstaan om te ondersteunen. Als mensen zich bij ons melden kunnen we ze heel snel koppelen aan een passende vrijwilliger.” Aanmelden kan via de gemeente Hof van Twente en via www.humanitastwente.nl.