Jumbo Leussink is de mooiste supermarkt van Nederland

De nieuwe Jumbo-supermarkt van de broers Niek en Tijn Leussink in de Goorse van Kollaan is verkozen tot ‘mooiste supermarkt van Nederland’. Die verkiezing, die werd georganiseerd door branche-organisatie Foodpersonality, vond deze week plaats in Oostzaan. Een zevenkoppige jury was vol lof over het duurzame en sociale karakter van de 3.000 vierkante meter grote supermarkt die in maart van dit jaar werd geopend…

“Het uiterst duurzame gebouw heeft een vriendelijke paviljoen-achtige sfeer, met hoge transparante gevels die een open en uitnodigend karakter hebben naar de directe woonomgeving en het openbare parkeerterrein. De enorme gelamineerde houtconstructie, het gekromde vegetatiedak en de opvallende luifel zijn prachtige architectonische ‘eyecatchers’ die het duurzame karakter van deze supermarkt maximaal versterken.” aldus het juryrapport.