GFC moeiteloos langs Daarle

GFC had vanmiddag geen enkele moeite met laagvlieger Sportclub Daarle in de vierde F van het zaterdag amateurvoetbal. Het werd 7-0 op sportpark Heeckeren en Olaf Siegers was het meest trefzeker voor de rood zwarten met drie treffers. Bij rust was het al 4-0. Siegers miste vroeg in het duel zijn eerste kans maar kon even later wel binnen schieten: 1-0. Collin Mensink tekende niet veel later voor de 2-0 na een fout bij het uitverdedigen van Daarle. Het werd 3-0 door schot van Thijs Moormann. Olaf Siegers tekende vlak voor rust voor de 4-0.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld op het waterkoude sportcomplex van GFC. Edo Schnieder kon scoren na een corner al vonden de gasten dat daar een overtreding aan vooraf ging: 5-0. De 6-0 kwam van de voet van Collin Mensink die in de verre hoek binnen schoot en voor zijn tweede goal van de middag tekende. Het slotakkoord was voor Olaf Siegers die weer kon profiteren van slecht uitverdedigen van de defensie van Sportclub Daarle. GFC stijgt door de zege naar de vierde plaats op de ranglijst met nu 13 punten uit 7 wedstrijden, 5 minder dan koploper Juventa’12 uit Wierden.

Komende donderdag treft GFC in de eerste knock out-ronde van het regionale bekertoernooi Sportclub Neede. Volgende week zaterdag staat in de competitie de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Lemele op het programma.