Gorenaar verdacht van gewapende overval

Een 18-jarige jongen uit Goor wordt verdacht van betrokkendheid bij een gewapende overval op een verfwinkel in Enschede. Tips via Twitter en Burgernet en onderzoek leidden vlak na de overval op woensdag 29 februari tot de aanhouding. De Gorenaar zit nog altijd vast. De politie heeft dinsdag rond 07.30 uur een 17-jarige jongen uit Hengelo aangehouden, die ook is ingesloten. Op dinsdag 6 maart werd al een 20-jarige medewerkster van de verfzaak aangehouden, die wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking. Zij is inmiddels weer op vrije voeten, maar moet zich verantwoorden voor de rechter.

politiejas

De overval vond op woensdagmiddag 29 februari rond 15.05 uur plaats in een verfzaak aan de Poolmansweg in Enschede. Een overvaller eiste, onder bedreiging van een vuurwapen of iets wat daarop lijkt, geld. Met een onbekend geldbedrag verliet hij vervolgens de winkel. Samen met een andere man rende hij de Populierenstraat in, richting de Iepstraat. Deze medeverdachte is niet in de winkel geweest.

De Gorenaar, waarvan het aandeel in de overval niet bekend is, werd rond 15.50 uur al ingerekend op de Tweede Emmastraat. Hij werd dankzij een tip van een Burgenet-deelnemer gevonden.