Gorenaar verdacht van gewapende overval

Een 18-jarige jongen uit Goor wordt verdacht van betrokkendheid bij een gewapende overval op een verfwinkel in Enschede. Tips via Twitter en Burgernet en onderzoek leidden vlak na de overval op woensdag 29 februari tot de aanhouding. De Gorenaar zit nog altijd vast. De politie heeft dinsdag rond 07.30 uur een 17-jarige jongen uit Hengelo aangehouden, die ook is ingesloten. Op dinsdag 6 maart werd al een 20-jarige medewerkster van de verfzaak aangehouden, die wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking. Zij is inmiddels weer op vrije voeten, maar moet zich verantwoorden voor de rechter.

politiejas

De overval vond op woensdagmiddag 29 februari rond 15.05 uur plaats in een verfzaak aan de Poolmansweg in Enschede. Een overvaller eiste, onder bedreiging van een vuurwapen of iets wat daarop lijkt, geld. Met een onbekend geldbedrag verliet hij vervolgens de winkel. Samen met een andere man rende hij de Populierenstraat in, richting de Iepstraat. Deze medeverdachte is niet in de winkel geweest.

De Gorenaar, waarvan het aandeel in de overval niet bekend is, werd rond 15.50 uur al ingerekend op de Tweede Emmastraat. Hij werd dankzij een tip van een Burgenet-deelnemer gevonden.

Gerelateerde berichten

  • Porsche-eigenaar in de boeien: ‘witwassen’, te veel alcohol en openstaande boetes20 mei 2020 Porsche-eigenaar in de boeien: ‘witwassen’, te veel alcohol en openstaande boetes Kassa en in de boeien. Een inwoner van Goor is gisteravond op verdenking van witwassen aangehouden. De 36-jarige man reed in een Porsche Cayenne op de Van Kollaan, toen de politie hem in […]
  • Poging tot straatroof op Weversplein9 juni 2016 Poging tot straatroof op Weversplein De politie is op zoek naar twee mannen die gistermiddag hebben geprobeerd een vrouw te beroven. Zij werd aangesproken op de parkeerplaats voor de Aldi-supermarkt door één van de mannen. De […]
  • Tweede aanhouding in moordzaak ‘Meene’21 januari 2015 Tweede aanhouding in moordzaak ‘Meene’ Een 55-jarige man uit Neede is vanmorgen net voor zevenen aangehouden in een woning in de gemeente Emmen. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 24-jarige man uit […]
  • Dievengilde weer actief17 augustus 2019 Dievengilde weer actief In deze vakantieperiode zit het dievengilde niet stil en zeker niet in Goor. In de afgelopen dagen is via social media meermaals melding gemaakt van inbraken in auto's en diefstal van […]
  • Gewiekste wisseltruc maakt slachtoffers19 juni 2009 Gewiekste wisseltruc maakt slachtoffers Een slimme wisseltruc heeft er vandaag voor gezorgd dat in Goor diverse mensen het slachtoffer zijn geworden van diefstal. De dieven zijn ook in de andere kernen in de Hof van Twente […]