Twenthe onderuit in Hofderby tegen Rood Zwart

Na de spectaculaire overwinning van vorige week in en tegen Buurse, ging vv Twenthe vandaag in de Hofderby tegen Rood Zwart uit Delden met 1-3 onderuit. Op sportpark ’t Piepwillem was die stand bij rust al bereikt. Al na één minuut kregen de bezoekers een strafschop na een overtreding in de 16-meter: 0-1. Na 10 minuten was het gelijk. Dani Hilhorst schoot één op één met de Deldense goalie de gelijkmaker in de hoek. Daarna kreeg Twenthe weer een penalty tegen na een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied: 1-2. Tien minuten voor rust scoorde Rood Zwart de 1-3 na een goed uitgevoerde counter.

In de tweede helft was Twenthe niet bij machte om het Rood Zwart heel moeilijk te maken en creëerde. behoudens één kans, nagenoeg niks. Het begon overigens nog wel feestelijk op ’t Piepwillem waar met vuurwerk een fonkelnieuw scorebord in gebruik werd genomen.