Schoolfeestspel als inleiding voor nieuw Festivalspel

De Gorenaren Conrad Moormann en Erik van der Veer hebben een Festivalspel op de markt gebracht waarvan een Schoolfeestspel uit 1994 de grondlegger is. Moormann bedacht toen het ‘Goors Biertentenspel’ waar er maar één van is en dat destijds in de vriendenkring veel is gespeeld. Hij loopt al langer met het idee het spel uit te brengen en heeft nu in Erik van der Veer een partner gevonden. Besloten is om het spel om te bouwen naar een Festivalspel dat in het hele land gespeeld kan worden met nog zeker veel Schoolfeestelementen als een weide, kroketburgers en ‘schoffelen’.

In het spel is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk diverse opdrachten uitvoert. Dat doe je door slim je route te kiezen, tijdig voor voldoende munten te zorgen en de bezoekers zo te verplaatsen dat jouw weg vrij is en die van je medespelers gehinderd wordt. Maar je hebt niet alles in de hand. Zo zijn er zakkenrollers actief en zijn er groepsopdrachten die je onverwacht naar een schuiltent sturen. Ook zijn er loterijkaarten te koop waarmee je extra zetten kunt winnen.

Van der Veer en Moormann hopen dat het spel in heel Nederland een succes gaat worden en zinspelen ook op licentie-edities, zoals een Zwarte Cross- of een Pinkpop editie. Ook een aparte Schoolfeest-editie wordt niet uitgesloten. Meer informatie over het Festivalspel, dat in Goor te koop is bij Zippy-Toys, is te vinden op www.festivalspel.nl.

Gerelateerde berichten

  • Soosmiddagen bij De Stoevelaar30 maart 2022 Soosmiddagen bij De Stoevelaar De Zonnebloem organiseert vanaf morgen, 31 maart, tot en met donderdag 2 juni soosmiddagen bij De Stoevelaar. Op de donderdagmiddagen is er dan tussen 14:00 uur en 16:00 uur sjoelen, […]
  • Bier drinken en kut roepen…30 juni 2020 Bier drinken en kut roepen… Een bijzondere gewaarwording was het. Het laatste volle weekend van juni zonder Schoolfeest. Met weemoed reed ik afgelopen weekend langs de weide. Waar in plaats van het heiligdom der […]
  • Woningsspelen op ’t Gijmink…25 april 2020 Woningsspelen op ’t Gijmink… De leerlingen van ODS 't Gijmink zouden gisteren evenals de andere Goorse basisscholen zich kunnen uitleven tijdens de Koningsspelen maar het Corona-virus gooide ook hier roet in het […]
  • Stralend weer bij Koningsspelen20 april 2018 Stralend weer bij Koningsspelen De omstandigheden waren uitstekend en dus was de stemming opperbest. Vandaag waren ook in Goor, in aanloop naar Koningsdag volgende week, de Koningsspelen voor alle basisschoolleerlingen. […]
  • Hupsakee en de Goorse Koningsspelen22 april 2016 Hupsakee en de Goorse Koningsspelen Een feestelijk opmars naar de voorjaarsvakantie voor de Goorse basisschooljeugd. Na een lekker ontbijt in de eigen klas waren er de Koningsspelen die overal begon met het zingen en dansen […]