De 11e van de 11e…

Er is vanwege corona veel discussie over, vooral in het zuiden van het land. De startfestiviteiten van het nieuwe carnavalsseizoen wel of niet door laten gaan? In Goor bereidt CV Sterzo zich al enige tijd voor op de opkomst van de Jubileum-Prins- of Prinses (de 11e) die, als er geen strengere maatregelen worden afgekondigd, op grootse wijze op zaterdag 27 november zal worden gepresenteerd in de achterzaal van De Ster waarover later meer. De redactie van Oald Goor stuitte op deze carnavaleske dag op een prent uit 1995, het laatste jaar van de toenmalige carnavalsvereniging De Deurdouwers. Daar werd destijds de overbekende Jantje Dekker (met het stokje) als laatste Prins geridderd door Arno Bonthuis, destijds beroemd kapper in het stadshart van Goor…

Gerelateerde berichten

  • Het rijke carnavalsverleden van Goor…6 november 2014 Het rijke carnavalsverleden van Goor… Morgen stapt rond middernacht de nieuwe Prins of Prinses van CV Sterzo uit de anonimiteit. Het is alweer de vijfde hoogheid van de nog jonge carnavalsvereniging die nu de enige in Goor is. […]
  • Mark Altena jubileumprins CV Sterzo27 november 2021 Mark Altena jubileumprins CV Sterzo Mark Altena is de nieuwe hoogheid van CV Sterzo. Hij kwam vanmiddag op spectaculaire wijze op in de achterzaal van De Ster. De nieuwe prins van de Goorse carnavalsvereniging is de elfde […]
  • Nieuwe Hofprins CV Sterzo: Wie zou het zijn?26 november 2021 Nieuwe Hofprins CV Sterzo: Wie zou het zijn? Het is op dit moment nog onzeker of de nieuwe hoogheid van de Goorse carnavalsvereniging CV Sterzo morgenmiddag ten tonele verschijnt in zaal De Ster. Dat is afhankelijk van de […]
  • Oald Goor: Sint in stadshart21 november 2021 Oald Goor: Sint in stadshart Het was wederom een groot succes. De intocht van Sinterklaas afgelopen weekend in de haven van Goor. In het verleden kwam de Goedheiligman wel eens met de trein en soms in een cabriolet. […]
  • Oald Goor: De bedrijvige Kerkstraat…14 november 2021 Oald Goor: De bedrijvige Kerkstraat… Het is nu een grote kale vlakte op de plek waar decennia lang heel veel bedrijvigheid was en waar die bedrijvigheid, ook al is er nog veel weerstand tegen, weer terug zal komen na de bouw […]