ICT-opbouw gemeente nu op 70%

Op 1 december aanstaande is het precies een jaar geleden dat de gemeente hof van Twente werden getroffen door een fatale cyberaanval die de systemen plat legde. Burgemeester Nauta heeft in een videoboodschap laten weten dat het herstel van de schade en de opbouw van een nieuw ICT-systeem voor zo’n 70% is voltooid. Om alles op orde te krijgen is nog wel maanden nodig. In de boodschap zegt Nauta dat het voordeel van de wederopbouw is dat de nieuwste systemen worden ge├»mplementeerd. Daarnaast vraagt ze ook burgers om waakzaam te zijn tijdens het internetten. De videoboodschap is via deze LINK te bekijken.

Gerelateerde berichten

  • Excuses Nauta nu ook aan bevolking1 april 2021 Excuses Nauta nu ook aan bevolking Burgemeester Ellen Nauta heeft haar excuses voor de cyberaanval op de ICT-systemen van de gemeente Hof van Twente nu ook rechtstreeks aan de bevolking aangeboden en gaf ze aan dat zij met […]
  • ICT-systemen gemeente pas over twee jaar weer op orde21 januari 2021 ICT-systemen gemeente pas over twee jaar weer op orde De heropbouw van de computersystemen van de gemeente Hof van Twente kan nog wel twee jaar duren. Dat zei burgemeester Ellen Nauta tijdens de raadsvergadering van gisteravond waarin de […]
  • ‘Raad controleerde niet op digitale veiligheid’19 mei 2021 ‘Raad controleerde niet op digitale veiligheid’ De gemeenteraad van Hof van Twente heeft niet of veel ter weinig gecontroleerd of het IT-beleid van de gemeente naar behoren is uitgevoerd. Dat concludeert de lokale afdeling van […]
  • Cyberaanval gaat gemeente zo’n 4 miljoen euro kosten12 mei 2021 Cyberaanval gaat gemeente zo’n 4 miljoen euro kosten De cyberaanval die begin december vorig jaar de ICT-systemen van de gemeente Hof van Twente plat legde, gaat in eerste instantie 3,9 miljoen euro kosten. Het College van B&W […]
  • Poll: College moet opstappen na fatale hack31 maart 2021 Poll: College moet opstappen na fatale hack Een even zo snoeiharde uitkomst van een poll op deze site als de resultaten van het onafhankelijke onderzoek na de fatale cyberaanval op de gemeente Hof van Twente. Van de iets meer dan […]