Meer baby’s in de Hof tijdens coronaperiode

In Goor en de overige kernen in de Hof van Twente zijn in de eerste negen maanden van dit jaar meer baby’s geboren dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Oost. Er werden in totaal 216 baby’s ter wereld gebracht en dat zijn er 12 meer dan een jaar eerder, een stijging van 5,9 procent. In 2019 werden in die periode nog minder baby’s geboren die woonachtig zijn in de Hof. De geboortegolf tijdens corona komt tijdens corona aan het einde van dit jaar landelijk uit op bijna 180.000. Het hoogste aantal sinds 2011. In de regio is Oldenzaal koploper tijdens deze ‘baby-boom’ met een stijging van 18,4%.

Gerelateerde berichten

  • Evi meer dan welkom op ’t Reef26 september 2021 Evi meer dan welkom op ’t Reef Nieuw geluk voor Loes en Remi Dijkstra. Zij werden onlangs de trotse ouders van dochter Evi. De buurt is ook blij met dit nieuwe leven en plaatsten voor de woning van het gezinnetje een […]
  • Inwonertal Hof van Twente licht gegroeid29 juli 2021 Inwonertal Hof van Twente licht gegroeid Het inwonertal van de gemeente Hof van Twente is in het afgelopen half jaar licht gegroeid met 41 personen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die door RTV Oost zijn gepubliceerd. Het […]
  • Hoog bezoek voor jongste Goorse1 februari 2017 Hoog bezoek voor jongste Goorse Ze was de eerste die werd geboren in Goor en bleek ook de eerste in de hele gemeente Hof van Twente te zijn. Rosa Ella Perdon werd op vrijdag 13 januari geboren en dat gebeurde thuis. Ze […]
  • Sjoowavond blijft onverminderd populair7 februari 2017 Sjoowavond blijft onverminderd populair De Sjoowavond blijkt ook dit jaar in trek bij het Goorse publiek. De kaarten voor de show op zaterdag 18 maart zijn al uitverkocht. Voor de voorstelling van een dag eerder zijn¬†nog wel […]
  • 140 vluchtelingen van Goor naar Hoogkarspel11 november 2015 140 vluchtelingen van Goor naar Hoogkarspel De vluchtelingen hebben Goor weer verlaten. Tussen 14.00 en 15.00 uur¬†werden de 140 asielzoekers opgehaald met bussen. Na de tijdelijke opvang in De Mossendam worden zij allemaal […]