School en Volksfeest nu officieel nationaal immaterieel erfgoed

Het Goors School- en Volksfeest is vanaf vandaag officieel bijgeschreven in de ‘Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland’. Het Schoolfeestbestuur heeft hiervoor een lang traject moeten doorlopen en dat is dus nu met succes afgerond. Met name de historische waarde en de Goorse betrokkenheid heeft een rol gespeeld bij de toelating. “De bijschrijving kan worden gezien als een waardering voor alle vrijwilligers die zich steeds weer geheel belangeloos inzetten voor het Schoolfeest.” aldus het bestuur in een reactie…

De nieuwe status schept ook verplichtingen voor de toekomst om het Schoolfeest als immaterieel erfgoed te borgen en te kunnen doorgeven aan volgende generaties. Hiervoor heeft het Schoolfeestbestuur onder andere een speciale Erfgoedcommissie in het leven geroepen, die hiervoor een speciaal borgingsplan heeft opgesteld om het Schoolfeest als erfgoed voor de toekomst te borgen volgens de Richtlijnen van het UNESCO Verdrag inzake Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Gerelateerde berichten