Na 76 jaar alsnog diploma voor Annie Holthuis

Een bijzonder moment voor de 91-jarige Goorse Annie Holthuis in verpleeghuis Herfstzon. Zij ontving daar alsnog haar ULO-diploma en dat na 76 jaar! In de oorlogsjaren kon ze daarvoor geen eindexamen doen maar ze mocht later toch het diploma ophalen in Den Haag alleen was dat voor haar onmogelijk omdat de brug over de IJssel door bombardementen niet gebruikt kon worden. Toen vorig jaar de eindexamenleerlingen evenmin examen konden doen door de coronamaatregelen, moest Holthuis hieraan vaak terugdenken…

Daarop stelde haar dochter Karin stelde alles in het werk om het document alsnog te bemachtigen. Met behulp van Ank Bijleveld kwam ze in contact met de huidige minister van Onderwijs, Arie Slob. Hij schreef een persoonlijke brief waarin hij uitgebreid zijn bewondering uitspreekt. Deze ingelijste brief werd vrijdagochtend feestelijk aangeboden aan Annie Holthuis die dolblij reageerde. “Als ik straks boven kom, ben ik toch maar mooi gediplomeerd”.

Gerelateerde berichten

  • Bewoners Goorse verpleeghuizen gevaccineerd29 januari 2021 Bewoners Goorse verpleeghuizen gevaccineerd In Goor hebben de eerste bewoners van de diverse verpleeghuizen de eerste prik gekregen met daarin het vaccin tegen het Corona-virus. In Huize Herfstzon werd de Goorse mevrouw Holthuis […]
  • Rotary met bloembollen naar Herfstzon7 december 2020 Rotary met bloembollen naar Herfstzon De Rotaryclub Rijssen-Goor heeft de bewoners en medewerkers van verpleeghuis Herfstzon in Goor verrast met maar liefst 600 bloembollen. Evert Barendrecht van de Rotaryclub kwam de bollen […]
  • Primeur voor Herfstzon met belevingskasten voor dementerenden…2 november 2020 Primeur voor Herfstzon met belevingskasten voor dementerenden… In Verpleeghuis Herfstzon zijn zogenoemde 'belevingskasten’ geplaatst. Dit zijn speciale kasten voor bewoners met dementie waarmee ze ondanks de vergeetachtigheid het verleden kunnen […]
  • Ouderen genieten eindelijk weer van de zon…17 juni 2020 Ouderen genieten eindelijk weer van de zon… Het weer is er allang naar en sinds maandag is het ook weer legitiem na de versoepelingen van de Corona-maatregelen. De ouderen in de Goorse verzorgingstehuizen mogen weer naar buiten om […]
  • Eindelijk weer dicht bij moeder…26 mei 2020 Eindelijk weer dicht bij moeder… Een gedenkwaardig moment gistermiddag bij Huize Herfstzon. Daar werd het zogenoemde 'bezoekerscafĂ©' geopend. Door de versoepeling van de Coronaregels mogen verpleeghuizen voorzichtig weer […]