Tunnel onder spoor bij overgang Heijinksweg

Er komt een tunnel die toegankelijk is voor voetgangers en fietsers onder de grond bij de spoorwegovergang aan de Heijinksweg richting De Meene (foto). Dit is door de gemeente in overleg met Prorail bepaald. De zogenoemde NABO’s (onbewaakte overgangen) moeten sluiten in verband met de veiligheid. Daarom is de overgang aan de IJsbaanweg straks niet meer te gebruiken. Er komt daarom daar een voetgangerspad richting het tunneltje aan de Heijinksweg. Ook wordt de overgang in de Meene aan de Herikervlierweg ondertunneld…

De overgang bij het treinstation op het Zompepad in Goor gaat eveneens dicht. Daarvoor komt een fiets-en voetpad richting de beveiligde overgang op het perron. Er komt eveneens een verbindingsweg langs overgang aan de Wachtpostdijk (foto onder) en de grensweg. Alleen de overgang aan de Grensweg Oost blijft in stand en zal worden beveiligd. Er is overeenstemming over de sluiting van 12 van de 13 NABO’s in de Hof van Twente. Nu moet alleen de gemeenteraad de plannen nog goed keuren. Daarover wordt op 14 december gesproken.