Pieter van Zwanenburg neemt afscheid na de gemeenteraadsverkiezingen

Wethouder Pieter van Zwanenburg zal na de komende gemeenteraadsverkiezingen niet terugkeren in de gemeentelijke politiek. “Na 12 jaar wethouderschap vind ik het tijd worden dat een jongere generatie het stokje overneemt,” aldus de 63-jarige Gorenaar in een persbericht. Van Zwanenburg zit nu nog namens het CDA in het college en heeft in zijn resterende periode nog een aantal lastige kwesties voor zich liggen zoals de vestigingsplekken van woonwagens en de opvang van asielzoekers. In de afgelopen jaren was hij ook druk met de veranderingen in het Sociaal Domein dat ook onder zijn portefeuille valt…

“Het zorglandschap is in de afgelopen jaren enorm veranderd. Samen met de betrokken organisaties hebben we er hard aan gewerkt om steeds de zorg rondom de mens te organiseren. Dat kan alleen als je samen optrekt. Ik ben dan ook heel dankbaar voor de goede samenwerking met al die betrokken organisaties, de gemeenteraad en mijn gemeentelijke collega’s.” Wat Van Zwanenburg na de verkiezingen gaat doen is nog niet bekend: “Ik heb een paar opties. Wat het ook wordt: ik zal me altijd blijven inzetten voor de samenleving. Want daar ligt mijn hart.”

Gerelateerde berichten

  • Coalitieprogramma Hof van Twente gepresenteerd14 mei 2018 Coalitieprogramma Hof van Twente gepresenteerd In het Goorse gemeentehuis is vanmiddag door formateur Martin Verbeek (foto) het nieuwe coalitieprogramma gepresenteerd. Het CDA en de VVD gaan daarin door op dezelfde voet als in de […]
  • Van Zwanenburg te gast bij E8-radio30 maart 2022 Van Zwanenburg te gast bij E8-radio Scheidend CDA-wethouder Pieter van Zwanenburg is komende vrijdag, 1 april, te gast in de 92ste aflevering van het programma E8 Radio op Hofstreek FM. De geboren Leidenaar, die al jaren in […]
  • Gemeente Belangen, VVD en CDA gaan samen formeren25 maart 2022 Gemeente Belangen, VVD en CDA gaan samen formeren Gemeente Belangen (GB), VVD en CDA moeten de nieuwe coalitie vormen in de nieuwe gemeenteraad van Hof van Twente. Onder leiding van de grootste partij (CDA) zijn in afgelopen week heeft […]
  • PvdA: “Van Zwanenburg slaat plank mis in woonwagenkwestie”16 oktober 2020 PvdA: “Van Zwanenburg slaat plank mis in woonwagenkwestie” De lokale Partij van de Arbeid vindt dat wethouder van Zwanenburg de plank mis slaat met zijn opmerking dat de voor een woonwagenstandplaats actievoerende familie Wolters, een […]
  • OZB met 10% omhoog9 oktober 2020 OZB met 10% omhoog De gemeente Hof van Twente wil de Ontroerend Zaak-belasting (OZB) met maar liefst 10% extra te verhogen. Door het landelijke beleid moet lokaal fors worden bezuinigd. Volgens wethouder […]