Pieter van Zwanenburg neemt afscheid na de gemeenteraadsverkiezingen

Wethouder Pieter van Zwanenburg zal na de komende gemeenteraadsverkiezingen niet terugkeren in de gemeentelijke politiek. “Na 12 jaar wethouderschap vind ik het tijd worden dat een jongere generatie het stokje overneemt,” aldus de 63-jarige Gorenaar in een persbericht. Van Zwanenburg zit nu nog namens het CDA in het college en heeft in zijn resterende periode nog een aantal lastige kwesties voor zich liggen zoals de vestigingsplekken van woonwagens en de opvang van asielzoekers. In de afgelopen jaren was hij ook druk met de veranderingen in het Sociaal Domein dat ook onder zijn portefeuille valt…

“Het zorglandschap is in de afgelopen jaren enorm veranderd. Samen met de betrokken organisaties hebben we er hard aan gewerkt om steeds de zorg rondom de mens te organiseren. Dat kan alleen als je samen optrekt. Ik ben dan ook heel dankbaar voor de goede samenwerking met al die betrokken organisaties, de gemeenteraad en mijn gemeentelijke collega’s.” Wat Van Zwanenburg na de verkiezingen gaat doen is nog niet bekend: “Ik heb een paar opties. Wat het ook wordt: ik zal me altijd blijven inzetten voor de samenleving. Want daar ligt mijn hart.”

Gerelateerde berichten

  • Coalitieprogramma Hof van Twente gepresenteerd14 mei 2018 Coalitieprogramma Hof van Twente gepresenteerd In het Goorse gemeentehuis is vanmiddag door formateur Martin Verbeek (foto) het nieuwe coalitieprogramma gepresenteerd. Het CDA en de VVD gaan daarin door op dezelfde voet als in de […]
  • PvdA: “Van Zwanenburg slaat plank mis in woonwagenkwestie”16 oktober 2020 PvdA: “Van Zwanenburg slaat plank mis in woonwagenkwestie” De lokale Partij van de Arbeid vindt dat wethouder van Zwanenburg de plank mis slaat met zijn opmerking dat de voor een woonwagenstandplaats actievoerende familie Wolters, een […]
  • OZB met 10% omhoog9 oktober 2020 OZB met 10% omhoog De gemeente Hof van Twente wil de Ontroerend Zaak-belasting (OZB) met maar liefst 10% extra te verhogen. Door het landelijke beleid moet lokaal fors worden bezuinigd. Volgens wethouder […]
  • Rudi Buschers stopt als raadslid25 september 2019 Rudi Buschers stopt als raadslid Rudi Buschers stapt vanwege gezondheidsredenen uit de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente. Het CDA-raadslid uit Bentelo kampt al jaren met de spierziekte ALS. Buschers was bijna […]
  • Roel Bergman nu echt raadslid af29 maart 2018 Roel Bergman nu echt raadslid af Er waren de nodige emoties bij Roel Bergman gisteravond in de raadszaal van het gemeentehuis. Daar werd in de laatste vergadering van de oude gemeenteraad afscheid genomen van de 71-jarige […]