College wil woonwagens op locatie Gorterstraat/Wheedijk

Het College van B&W wil dat de nieuwe woonwagenlocatie op het terrein tussen de Gorterstraat en de Wheedijk komt. Er is in de afgelopen periode gekeken naar vijf locaties in Goor maar volgens het College is daar geen keuze uit gevonden ‘waar iedereen zich in kon vinden’. De volgende stap is dat de gemeenteraad een keuze moet maken en hiervoor is nu een voorstel naar de raad gestuurd. Volgens het College is de locatie achter op De Whee het meest gunstig omdat het onderdeel uit maakt van de bestaande woonomgeving en groot genoeg is om woonwagenstandplaatsen in te passen met ruimte er omheen.

Bovendien is er geen directe inkijk van en naar woningen in de omgeving, aldus burgemeester en wethouders. Het voorstel wordt op 14 december in de gemeenteraadsvergadering behandeld maar het lijkt geen uitgemaakte zaak dat de voltallige raad zal instemmen. Bovendien hebben een aantal woonwagenbewoners aangegeven niet bij elkaar te willen staan op één locatie. Er zijn in eerste instantie negen aanvragen gedaan voor een woonwagenstandplaats onder wie door Martha Wolters die al tijden demonstreert voor een eigen plek ergens in Goor.

Gerelateerde berichten