Geen vuurwerk dit jaar, carbid schieten mag wel

Evenals vorig jaar is er ook dit jaar een landelijk vuurwerkverbod tijdens Oudejaarsdag. In Goor en overige kernen in de Hof van Twente mag wel weer met carbid worden geschoten. Aan deze alternatieve en traditionele vorm van ‘knallen’ zijn wel een behoorlijk aantal voorwaarden verbonden. Zo geldt er een aanmeldplicht en mag het alleen plaats vinden tussen 10:00 uur en 16:00 uur in het buitengebied. De inhoud van de bus mag maximaal 30 liter zijn en de ‘ontsteker’ moet minimaal 16 jaar oud zijn. Ook moet er een nuchtere toegangshouder zijn van 18 jaar of ouder. De aanmelding moet voor 17 december gedaan zijn. Voor alle regels en aanmelding klik op deze LINK.

Gerelateerde berichten

  • Jaarwisseling rustig verlopen1 januari 2022 Jaarwisseling rustig verlopen De jaarwisseling is in Goor rustig en zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Wel ging er, ondanks het vuurwerkverbod, toch nog veel de lucht in tijdens de jaarwisseling zoals in de […]
  • Campagne, extra controles en boetes voor overtredingen tijdens carbid schieten13 december 2020 Campagne, extra controles en boetes voor overtredingen tijdens carbid schieten Voor al die Gorenaren die van plan zijn om op Oudejaarsdag te gaan carbid schieten is het raadzaam om de gestelde Corona-regels in dit kader maar wel na te leven. In regionaal verband is […]
  • Rustige jaarwisseling, wel veel vuurwerk1 januari 2021 Rustige jaarwisseling, wel veel vuurwerk De jaarwisseling is in Goor rustig verlopen. Er werden weinig incidenten gemeld. We ging er, ondanks het verbod op het zogenoemde categorie 2-vuurwerk, veel de lucht in net na twaalven […]
  • CDA wil geen verbod op carbid-schieten14 november 2020 CDA wil geen verbod op carbid-schieten Nu een algemeen vuurwerkverbod voor de komende jaarwisseling vanwege het Corona-virus, gisteren werd aangenomen door de Tweede Kamer, rijst de vraag of dat verbod ook geldt voor het […]
  • Nog geen verbod op vuurwerk, wel vuurwerkvrije zones (met poll)7 september 2020 Nog geen verbod op vuurwerk, wel vuurwerkvrije zones (met poll) De gemeente Hof van Twente wil op termijn toe naar een algeheel vuurwerkverbod. Tijdens de komende jaarwisseling is er nog geen sprake van een veto op knal-vuurwerk en vuurpijlen maar […]