Bijleveld zegt politiek vaarwel

Ank Bijleveld keert na 35 jaar de politiek definitief de rug toe. Dat zegt ze in een interview met de Goorsche Courant, die vandaag op de mat valt. De 59-jarige, in Goor woonachtige, bestuurskundige heeft een indrukwekkende staat van dienst. Ze was jarenlang één van de meest invloedrijke CDA’ers en nam vorige week definitief afscheid tijdens het partijcongres. Ze bood onlangs haar ontslag aan als minister na de commotie rondom de evacuatie van het door de Taliban heroverde Afghanistan. Dit alles na veel druk op de bewindslieden na een motie van afkeuring vanuit de Tweede Kamer.

Ze zit nu werkloos thuis in Goor en gaat zich in de komende maanden beraden op haar toekomst. “Het was een roerige tijd met een voor mij gedwongen afscheid, waarbij ik wel een paar traantjes heb gelaten”, zegt ze. “Toch kijk ik met heel veel voldoening terug op wat er bereikt is. Nu is het tijd voor andere dingen. Net als ieder ander moet ik straks ook gewoon solliciteren en ik ga dan wel kijken wat er op mijn pad komt.” De krant is ook hier te bekijken.