Bijleveld zegt politiek vaarwel

Ank Bijleveld keert na 35 jaar de politiek definitief de rug toe. Dat zegt ze in een interview met de Goorsche Courant, die vandaag op de mat valt. De 59-jarige, in Goor woonachtige, bestuurskundige heeft een indrukwekkende staat van dienst. Ze was jarenlang één van de meest invloedrijke CDA’ers en nam vorige week definitief afscheid tijdens het partijcongres. Ze bood onlangs haar ontslag aan als minister na de commotie rondom de evacuatie van het door de Taliban heroverde Afghanistan. Dit alles na veel druk op de bewindslieden na een motie van afkeuring vanuit de Tweede Kamer.

Ze zit nu werkloos thuis in Goor en gaat zich in de komende maanden beraden op haar toekomst. “Het was een roerige tijd met een voor mij gedwongen afscheid, waarbij ik wel een paar traantjes heb gelaten”, zegt ze. “Toch kijk ik met heel veel voldoening terug op wat er bereikt is. Nu is het tijd voor andere dingen. Net als ieder ander moet ik straks ook gewoon solliciteren en ik ga dan wel kijken wat er op mijn pad komt.” De krant is ook hier te bekijken.

Gerelateerde berichten

  • Bijleveld met ‘kleine groep’ in de grote optocht22 juni 2022 Bijleveld met ‘kleine groep’ in de grote optocht De grote allegorische optocht kent in Goor komende zondag een bijzondere deelnemer. Voormalig Minister van Defensie en de huidige burgemeester van Almere, Ank Bijleveld, zal in een kleine […]
  • Bijleveld te gast in Dubbelportret24 november 2021 Bijleveld te gast in Dubbelportret Ank Bijleveld is komende zondag te gast in het radioprogramma Dubbelportret van Hofstreek FM. Bijleveld was tot voor kort Minister van Defensie maar trad af nadat haar positie ter […]
  • Bijleveld treedt toch af17 september 2021 Bijleveld treedt toch af Ank Bijleveld treedt alsnog af als Minister van Defensie. De in Goor woonachtige bewindsvrouw kreeg gisteren van de Tweede Kamer een motie van afkeuring vanwege de fouten die zijn gemaakt […]
  • Bijleveld blijft aan ondanks motie van afkeuring17 september 2021 Bijleveld blijft aan ondanks motie van afkeuring Waar haar collega van buitenlandse zaken, Sigrid Kaag, besloot om af te treden, maakt de Goorse minister van Defensie Ank Bijleveld een andere afweging. Zij blijft aan als demissionair […]
  • Bijleveld roemt politie en marechaussee26 januari 2021 Bijleveld roemt politie en marechaussee Minister Ank Bijleveld van Defensie heeft zich inmiddels ook uitgesproken over de inzet van politie en marechaussee tijdens de rellen tegen de avondklok en corona-maatregelen van de […]