Een groter vergif is niet te koop…

Wie kent de klucht van de 35.000 nieuw aan te planten boompjes en struiken? En wie kent dat andere slechte stuk over massale bomenkap in dezelfde gemeente? De winkeliers geven het goede voorbeeld en plaatsen er alvast eentje in het centrum. Een boom voor verbinding en mooie wensen…

Op steenworp afstand zit een Hengevelder wethouder op de plattegrond van de Hof te turen waar hij juist méér bomen kan kappen. Méér mensen tegen zich in het harnas kan jagen en méér dingen kan bedenken waar niemand op zit te wachten. En dat doet hij het liefst in stilzwijgen en zonder overleg.

Het is lastig gelijk krijgen van dit heerschap. Waar komen zulke karaktereigenschappen vandaan? Veel in bed geplast vroeger? Hellig wief in hoes? Grootheidswaanzin ter compensatie van een klein plassertje? Ik weet het niet precies maar duidelijk is dat er een trend te zien is bij de bestuurlijke capaciteiten van deze politicus. Zijn directe collega heeft al aangegeven bij de volgende ronde niet meer beschikbaar te zijn. Goed voorbeeld doet volgen is het gezegde toch?

Of het nu jaren lang soebatten is over een éénrichtingsweg en alle ellende van dien of als het gaat om het sluiten van spoorwegovergangen; gelijk krijg je d’r nooit van. Alles gaat vanzelf mis en niets gaat vanzelf goed. Iets terug draaien gaat alleen met actie, protest, ruzie en heel erg veel overeind staande nekharen. De eed ooit afgelegd die ging over dat volksvertegenwoordigers er voor het volk zijn en niet andersom, lijkt geparkeerd te zijn in de categorie ‘er geen actieve herinneringen meer aan hebben’.

Het is allemaal zo’n omgekeerde wereld lijkt het wel. Maar weinigen waren voor een éénrichtingsweg en toch kwam hij er. Nagenoeg geen voorstander te bekennen voor het sluiten van onbewaakte spoorwegovergangen en daarmee aangrenzende buurten in tweeën delen, lijkt toch te gebeuren. Ik snap er geen snars van.

Net zomin ik er ook niets van snap dat er 90.000 euro beschikbaar komt voor bedrijven om extra manschappen in te huren om de controle op QR-codes te verbeteren. Een kapper die weken aaneengesloten dicht heeft gezeten wordt afgescheept met een schamele 1500 euro ter compensatie en is daarbij zo’n beetje verheven tot de bedelstand. Dezelfde kapper kan anderzijds wél aanspraak maken op duizenden euro’s subsidie om maatregelen te treffen om coronavoorschriften te helpen handhaven. Hoe krom wil je het hebben als je meer geld uitgeeft aan controle en handhaving dan aan ondernemers helpen die kopje onder gaan door de aanleiding van dit alles.

Vroeger zei mijn wijlen opa het al. “Goa nooit in discussie met leraren, politieagenten en politica. Ie trekt an ut kortste ende, mien jong, en aj het bie het langste ende hebt, zorgt ze d’r wal veur daj de kortste kriegt”.

Onwil en onkunde, een groter vergif is er bij de apotheek niet te koop…

Namens Niels,

een fijne dag…