Systemen en website gemeente offline na ontdekking datalek

De website en een aantal van de computersystemen van de gemeente Hof van Twente zijn preventief offline gezet na het vinden van een lek in de zogenoemde softwarebouwsteen Apache Log4j. Deze software wordt wereldwijd door veel organisaties en bedrijven gebruikt om logboeken van applicaties bij te houden en geeft cybercriminelen de kans om systemen plat te leggen. Volgens de gemeente heeft de kwetsbaarheid hier nog niet toe geleid en is er tijdig ingegrepen. De gemeente Hof van Twente werd een jaar geleden zwaar getroffen door zo’n cyberaanval. Door het offline halen kan er tijdelijk geen paspoort of rijbewijs via deze weg worden aangevraagd. De bedoeling is dat de systemen aan het einde van de week weer werken en dat dan ook de gemeentelijke website weer online is.


Gerelateerde berichten