Petitie met handtekeningen ’n Stoom aangeboden

De petitie met handtekeningen van mensen die pleiten voor de naam ‘’n Stoom’ in plaats van ‘Op Stoom’ voor het voormalige TSB-terrein, is vorige week aangeboden aan wethouder Wim Meulenkamp. Afgelopen najaar is Jan Poortman van de Stichting Historisch Goor deze petitie gestart voor de naam van het voormalig bedrijventerrein van de Twentsche Stoombleekerij. Er zijn 531 handtekeningen verzameld die door Ubbo Borgesius, voorzitter van Stichting Historisch Goor, op het gemeentehuis werden overhandigd. Hij deed dit in bijzijn van Bart Greven, projectleider van ‘Op Stoom’ en initiatiefnemer Jan Poortman. Volgens de initiatiefnemers was de bijeenkomst constructief. “In de toekomst zal rekening gehouden worden met de naamgeving ‘’n Stoom’ voor het gehele TSB-terrein. Als projectnaam blijft ‘Op Stoom’ gehandhaafd en dat is ook een passende naam voor het lopende project.” aldus Borgesius.

Gerelateerde berichten

  • Petitie actie groep ‘Terug naar ’n Stoom’ naar gemeente Hof van Twente22 september 2021 Petitie actie groep ‘Terug naar ’n Stoom’ naar gemeente Hof van Twente De actiegroep 'Terug naar 'n Stoom' onder leiding van de Goorse historicus Jan Poortman gaat in de komende maand een petitie aanbieden aan het College van de gemeente Hof van Twente om […]
  • Goor kiest massaal voor ’n Stoom24 december 2021 Goor kiest massaal voor ’n Stoom Een petitie van Gorenaar Jan Poortman werd al honderden keren ondertekend en nu krijgt hij ook bijval van de stemmers op deze site. Zijn pleidooi om de naam van het te ontwikkelen […]
  • Petitie voor naamsverandering Op Stoom19 juli 2021 Petitie voor naamsverandering Op Stoom Het is Gorenaar Jan Poortman een doorn in het oog. De nieuwe naam van het grondgebied van de voormalige Twentse Stoomblekerij is 'Op Stoom' en dat is voor hem en vele anderen […]
  • Oald Goor: ’n Stoom geet oet…26 september 2021 Oald Goor: ’n Stoom geet oet… Ook in de categorie Oald Goor willen we de discussie aan over de naamgeving van het voormalige TSB-terrein dat nu ontwikkeld wordt: Op Stoom zoals de projectnaam nu is óf 'n Stoom zoals […]
  • TV-sessies rondom project Goor op Stoom9 juni 2021 TV-sessies rondom project Goor op Stoom Het project Goor op Stoom krijgt steeds meer voeten aan de grond in Goor en de eerste werkzaamheden worden zichtbaar. Om dit alles goed te bespreken met de bevolking wordt een aantal […]