Vuurwerkvandalisme in de Merelstraat

De angst voor vandalisme door zwaar vuurwerk neemt ook in Goor naarmate het einde van het jaar nadert, steeds meer toe. Zo blijkt uit diverse berichten aan deze site. De schrik zit er ook al goed in bij enkele bewoners van de Merelstraat. Daar werd vorige week donderdag rond 20:00 uur met ‘zwaar geschut’ een brievenbus opgeblazen (foto) waarna er stukken metaal rond vlogen. De eigenaren van de brievenbus zeggen te beschikken over camerabeelden en willen graag in contact komen met de twee jongens die volgens de omwonenden verantwoordelijk zijn. Er geldt, dit jaar, evenals vorig jaar, een landelijk vuurwerkverbod waardoor er relatief meer illegaal en zwaarder vuurwerk wordt afgestoken.

Gerelateerde berichten

  • Rustige jaarwisseling, wel veel vuurwerk1 januari 2021 Rustige jaarwisseling, wel veel vuurwerk De jaarwisseling is in Goor rustig verlopen. Er werden weinig incidenten gemeld. We ging er, ondanks het verbod op het zogenoemde categorie 2-vuurwerk, veel de lucht in net na twaalven […]
  • Geen vuurwerkverkoop, toch angst voor vuurwerkvandalisme30 december 2020 Geen vuurwerkverkoop, toch angst voor vuurwerkvandalisme Waar het normaliter op de laatste dagen van het jaar een drukte van jewelste is, heerst nu sinistere rust. De parkeerplaats van Morsink (foto) op Zenkeldamshoek is angstvallig leeg nu de […]
  • Nog geen verbod op vuurwerk, wel vuurwerkvrije zones (met poll)7 september 2020 Nog geen verbod op vuurwerk, wel vuurwerkvrije zones (met poll) De gemeente Hof van Twente wil op termijn toe naar een algeheel vuurwerkverbod. Tijdens de komende jaarwisseling is er nog geen sprake van een veto op knal-vuurwerk en vuurpijlen maar […]
  • Steeds meer stemmen voor vuurwerkverbod27 augustus 2020 Steeds meer stemmen voor vuurwerkverbod Er klinken, ook in de gemeente Hof van Twente steeds meer stemmen, die pleiten voor een algeheel verbod op consumentenvuurwerk. De GroenLinks-fractie deed deze week een persbericht uit […]
  • Algeheel vuurwerkverbod op komst, PvdA wil openbaar debat22 juni 2020 Algeheel vuurwerkverbod op komst, PvdA wil openbaar debat Het lijkt erop dat er tijdens de komende jaarwisseling geen vuurwerk meer mag worden afgestoken. Volgens de lokale PvdA is daarover door de Twentse burgemeesters al min of meer een […]