Grootste deel ICT-systemen gemeente weer on air UPDATE

Ruim 80 % van de IT-systemen van de gemeente Hof van Twente is weer in de lucht. Dat meldt de gemeente op haar Facebookpagina. Naar aanleiding van de wereldwijde waarschuwing over een kwetsbaarheid in het zogenoemde log4j-systeem zette de gemeente deze systemen begin deze week preventief offline. De afgelopen drie dagen konden er daardoor geen paspoorten en rijbewijzen worden uitgegeven. De website van de gemeente gaat vooralsnog nog niet online…

UPDATE: Sinds 17:00 uur vanmiddag is ook de website van de gemeente weer in de lucht.

Daar zijn volgens de experts specifieke updates nodig die meer tijd vragen. Aanvragen die normaal via de website verlopen moeten daardoor nog per telefoon of mail worden gedaan. Een online afspraak maken voor een paspoort of een rijbewijs kan wel via deze LINK. Het betalen van uitkeringen vindt op de normale manier doorgang. De servicebalie van de gemeente is de komende dagen extra bemenst. Vandaag, morgen en volgende week zijn er extra balies open. Volgende week dinsdag, 21 december, is er een extra avondopenstelling.

Gerelateerde berichten