Viverion: groot onderhoud en verduurzaming van groot aantal woningen

Woningcorporatie Viverion gaat in het komende jaar groot onderhoud uitvoeren aan in totaal 195 één-gezinswoningen en 54 appartementen in Goor en de andere kernen in de Hof. Deze zullen ook verduurzaamd worden. Dit is vastgelegd in de zogenoemde ‘prestatie-afspraken’ die zijn gemaakt door de gemeente Hof van Twente met Viverion. Daarnaast zijn er met Viverion én de andere corporaties en huurdersorganisaties in de Hof van Twente afspraken gemaakt over de woonlasten die voor de huurder beter in kaart moeten worden gebracht. Namens de gemeente tekende scheidend wethouder Pieter van Zwanenburg de overeenkomst (foto).

Vanuit de gedachte ‘de juiste persoon in de juiste woning’ gaan alle partijen eveneens gezamenlijk onderzoeken hoe doorstroming binnen de bestaande woningvoorraad kan worden bevorderd. Een voorbeeld daarvan is de verhuizing van een oudere (alleenstaande) huurder naar een gelijkvloerse woning, zodat de bestaande, vaak wat grotere woning, weer beschikbaar komt.

Daarnaast is het streven voor 2022 om te komen tot een goede balans in het aanbod van vrijkomende woningen voor reguliere woningzoekenden en woningzoekenden die door directe bemiddeling worden gehuisvest. Om voldoende woningen voor regulier woningzoekenden beschikbaar te houden, is afgesproken dat de corporaties maximaal 15% van de nieuwe verhuringen toewijzen via directe bemiddeling zoals het huisvesten van urgent woningzoekenden of mensen die vallen onder een bijzondere doelgroep komend uit een opvangsituatie.