Opknapbeurt begraafplaats

In de afgelopen periode heeft de gemeente de algemene begraafplaats onderworpen aan een metamorfose. Er zijn nieuwe bomen aangeplant, de paden zijn toegankelijker gemaakt en er is een impuls gegeven aan meer biodiversiteit. Met nieuwe bomen en hagen vormt de begraafplaats een ecologische verbinding tussen het
achterliggende landbouwgebied de Meene, de Herikerberg en de kern Goor. Verder zijn de looppaden verbeterd en toegankelijk gemaakt voor minder mobiele bezoekers. Bij de ingang staat een informatiekast zodat graven gemakkelijker gevonden kunnen worden. Op de plukveldjes kunnen bezoekers in het voorjaar wat
bloemen plukken voor op een graf.

Gerelateerde berichten

  • Graftrommelexposities op 1e zondag van de maand30 april 2022 Graftrommelexposities op 1e zondag van de maand Komende zondag 1 mei is de graftrommelexpositie in de aula van de begraafplaats aan de Markeloseweg in Goor weer geopend voor bezoekers. In de aula zijn er, naast de gerestaureerde Goorse […]
  • Geen lichtjesdagen begraafplaats7 december 2021 Geen lichtjesdagen begraafplaats De jaarlijkse lichtjesmiddagen op de algemene begraafplaatsen en herdenkingsparken in de Hof van Twente, georganiseerd door de Stichting BAB Hof van Twente, gaan ook dit jaar niet door. […]
  • Armbandje gevonden op begraafplaats5 december 2021 Armbandje gevonden op begraafplaats Een bericht van Bianca Berfelo die vrijdag (3 december) een fraai armbandje heeft gevonden op de algemene begraafplaats in Goor. De naam Jolien staat gegraveerd in het plaatje van de […]
  • 5 juni 2021 Gemeente maait minder voor biodiversiteit De medewerkers van Gildebor maaien op sommige plekken in de openbare ruimte minder gras of op een andere manier. Dit omdat de gemeente biodiversiteit wil stimuleren. Biodiversiteit wil […]
  • Met QR-code nu een graf zoeken en bestellen7 december 2020 Met QR-code nu een graf zoeken en bestellen Op de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg in Goor is het nu eenvoudiger om een graf te vinden. Met een QR code die gescand wordt met een smartphone kan via Rustplaats.net een […]