Zorgen om individualisme en tweedeling in Kersttoespraak burgemeester

Burgemeester Ellen Nauta sprak vanochtend in haar jaarlijkse Kersttoespraak haar zorgen uit over het toenemende individualisme en de tweedeling die er is ontstaan tussen diverse groepen mensen. “Het lijkt erop dat niet alleen de kloof tussen rijk en arm groter wordt, maar ook de kloof tussen overheid en inwoners, tussen gevaccineerden en niet gevaccineerden, tussen roependen en zwijgenden” aldus de burgermoeder die zich ook afvraagt of er niet teveel ‘ikjes’ zijn ontstaan in deze tijd…

“Zijn wij doorgeslagen in onze aandacht voor het welzijn van het individu, zonder ons meer druk te maken over het welzijn van de gemeenschap. De bonus commune? Laten wij al onze rechten gaan boven onze plichten? Is de vrijheid van de een niet langer begrensd door de vrijheid van de ander en de vrijheid van de gemeenschap? Ze roept op om ook de onzichtbaren niet te vergeten en mensen die door de maatschappij zijn uitgesloten. De hele Kersttoespraak, die is uitgezonden op Hofstreek FM, is via deze LINK te lezen.

Gerelateerde berichten

  • Kersttoespraak Ellen Nauta op Hofstreek FM<21 december 2021 Kersttoespraak Ellen Nauta op Hofstreek FM< Burgermoeder Ellen Nauta zal ook dit jaar weer een kersttoespraak houden in het programma van Radio Kerklokaal bij Hofstreek FM. De rede is op 1e en 2e Kerstdag  om 08:00 uur ’s morgens […]
  • Nauta: “niet dronken na half vijf over straat zwerven…”27 januari 2021 Nauta: “niet dronken na half vijf over straat zwerven…” In een videoboodschap heeft burgemeester Nauta een update gegeven over de Corona-maatregelen en de naleving ervan in Goor en de overige kernen in de Hof. Allereerst gaf ze de complimenten […]
  • ICT-systemen gemeente pas over twee jaar weer op orde21 januari 2021 ICT-systemen gemeente pas over twee jaar weer op orde De heropbouw van de computersystemen van de gemeente Hof van Twente kan nog wel twee jaar duren. Dat zei burgemeester Ellen Nauta tijdens de raadsvergadering van gisteravond waarin de […]
  • Over zachte stemmen, hackers en 20 jaar Hof van Twente…6 januari 2021 Over zachte stemmen, hackers en 20 jaar Hof van Twente… Normaal gesproken spreekt ze een overvolle hal van het Goorse gemeentehuis toe aan het begin van elk nieuwe jaar. Dit keer stond ze alleen voor een camera met haar Nieuwjaars-toespraak. […]
  • Stuk voor stuk kwetsbaar en samen zo sterk…25 december 2020 Stuk voor stuk kwetsbaar en samen zo sterk… Burgemeester Nauta heeft vanochtend op Hofstreek FM haar jaarlijkse Kerst-toespraak gehouden. Daarin ging het vooral over de kwetsbaarheid van mensen die duidelijk is geworden in het […]