Wie is de eerlijke ‘Kerstman’? UPDATE

Een bijzondere mail van een inzender die niet bij naam genoemd wil worden maar wel heel graag iemand wil bedanken. Hij werd in de Iependijk verrast door een bezoekje van een ‘vriendelijke heer’ die hem kwam verblijden met de portemonnee die de inzender eerder verloren was. Een mooi gebaar in de geest van de Kerstgedachte want blijkbaar moest de vinder wel enige research doen voordat hij wist van wie de portemonnee is. Via deze weg wil de gelukkige eigenaar weten wie de portemonnee nu eigenlijk kwam brengen want hij wil hem graag nog iets geven. Of de vriendelijke ‘Kerstman’ dus nog een keer terug wil komen… Hieronder de mail…

UPDATE: De ‘eerlijke kerstman’ heeft zich gemeld en het presentje in ontvangst genomen…

De Kerstman als eerlijke vinder aan de Iependijk

Natuurlijk zijn er overal eerlijke nette mensen, maar in Goor was er eerste Kerstdag toch wel een hele bijzondere.
Het was al donker en wij zijn gezellig aan de kaas fondue, met niet meer dan drie uitgenodigde personen natuurlijk.
Wordt er aangebeld op de Iependijk. Wat kan dat nu wezen, heel vreemd staat er een vriendelijke Heer voor de deur
en die vraagt naar mij. Hoe kan dat nou gaan de radertjes door mijn hoofd. Ik ben hier te gast en schrik van wie, wat is er aan de hand. Deze zeer vriendelijke Heer vraagt of ik iets verloren ben.

Ik zou niet weten wat, dan zegt hij of ik mijn portemonnee kwijt ben, nou ik heb deze nog niet gemist,
de kaas van mijn mond vegend. Staat deze Heer met mijn portemonnee in zijn hand en geeft het aan mij met de vriendelijke groeten en weg is hij. Verbouwereerd sta ik daar, aan de grond genageld en niet in staat om snel schakelen.

Later zijn we gaan nadenken hoe komt deze man aan de informatie om nou net hier aan te bellen. Hij is wezen
informeren van wie de blauwe auto is, want daar lag mijn portemonnee in de schors snippers. Zodoende na enig recherche werk is hij bij de juiste persoon terecht gekomen. Wat geweldig dat er nog mensen zijn die zo eerlijk en volhardend op zoek gaan om anderen te helpen.

Mijn dank is groot. In alle consternatie heb ik deze vriendelijke Heer te weinig bedankt en als iemand zich herkent in dit verhaal dan ligt er achter die mooie blauwe voordeur een aardigheidje. Vriendelijk dank!

Gerelateerde berichten

  • Portemonnee gevonden14 augustus 2021 Portemonnee gevonden Een portemonnee met diverse pasjes en een rijbewijs is vanmiddag (zaterdag 14 augustus) gevonden op een parkeerplaats aan de Deldensestraat. alles op naam van Olaf Lammersen. De […]
  • Autosleutel gevonden in de Iependijk UPDATE21 januari 2021 Autosleutel gevonden in de Iependijk UPDATE Een mail van Monique Lasonder. Zij heeft een autosleutel gevonden in de Iependijk. De sleutel zit in een donker zakje en degene die weet bij welk merk auto deze sleutel hoort mag haar […]
  • Beurs met inhoud gevonden UPDATE21 december 2020 Beurs met inhoud gevonden UPDATE Een berichtje uit Markelo van Marten Dijkstra. Hij vond tijdens het hardlopen een gekleurde leren beurs met inhoud (foto). Deze lag op de weg halverwege de Stationsstraat in Markelo. […]
  • OV-chipkaart ‘Limburg’ gevonden op station30 maart 2022 OV-chipkaart ‘Limburg’ gevonden op station Een mail van Han Klarenbeek. Hij heeft een OV-chipkaart gevonden die op naam staat van M. Limburg.De eigenaresse kan contact opnemen met telefoonnummer 06-30055580. Mailen kan ook met […]
  • Iphone gevonden nabij het spoor in Goor28 maart 2022 Iphone gevonden nabij het spoor in Goor Er is een mobiele telefoon gevonden nabij het spoor in Goor. Het gaat om onderstaande Iphone met een blauw hoesje. Wie het kwijt is kan mailen met liefenleed@nullgoorsnieuws.nl.