Wie is de eerlijke ‘Kerstman’? UPDATE

Een bijzondere mail van een inzender die niet bij naam genoemd wil worden maar wel heel graag iemand wil bedanken. Hij werd in de Iependijk verrast door een bezoekje van een ‘vriendelijke heer’ die hem kwam verblijden met de portemonnee die de inzender eerder verloren was. Een mooi gebaar in de geest van de Kerstgedachte want blijkbaar moest de vinder wel enige research doen voordat hij wist van wie de portemonnee is. Via deze weg wil de gelukkige eigenaar weten wie de portemonnee nu eigenlijk kwam brengen want hij wil hem graag nog iets geven. Of de vriendelijke ‘Kerstman’ dus nog een keer terug wil komen… Hieronder de mail…

UPDATE: De ‘eerlijke kerstman’ heeft zich gemeld en het presentje in ontvangst genomen…

De Kerstman als eerlijke vinder aan de Iependijk

Natuurlijk zijn er overal eerlijke nette mensen, maar in Goor was er eerste Kerstdag toch wel een hele bijzondere.
Het was al donker en wij zijn gezellig aan de kaas fondue, met niet meer dan drie uitgenodigde personen natuurlijk.
Wordt er aangebeld op de Iependijk. Wat kan dat nu wezen, heel vreemd staat er een vriendelijke Heer voor de deur
en die vraagt naar mij. Hoe kan dat nou gaan de radertjes door mijn hoofd. Ik ben hier te gast en schrik van wie, wat is er aan de hand. Deze zeer vriendelijke Heer vraagt of ik iets verloren ben.

Ik zou niet weten wat, dan zegt hij of ik mijn portemonnee kwijt ben, nou ik heb deze nog niet gemist,
de kaas van mijn mond vegend. Staat deze Heer met mijn portemonnee in zijn hand en geeft het aan mij met de vriendelijke groeten en weg is hij. Verbouwereerd sta ik daar, aan de grond genageld en niet in staat om snel schakelen.

Later zijn we gaan nadenken hoe komt deze man aan de informatie om nou net hier aan te bellen. Hij is wezen
informeren van wie de blauwe auto is, want daar lag mijn portemonnee in de schors snippers. Zodoende na enig recherche werk is hij bij de juiste persoon terecht gekomen. Wat geweldig dat er nog mensen zijn die zo eerlijk en volhardend op zoek gaan om anderen te helpen.

Mijn dank is groot. In alle consternatie heb ik deze vriendelijke Heer te weinig bedankt en als iemand zich herkent in dit verhaal dan ligt er achter die mooie blauwe voordeur een aardigheidje. Vriendelijk dank!